Olutarvio: Svaneke Classic

0 kommenttia
 
Svaneke Classic

Alkon viimeisin olutuutuus on tanskalainen Svaneke Classic, joka on wieniläistyylinen lager. Tyyli ei hotsita, eikä yli neljän euron hintakaan, mutta tuli silti ostettua kun hyllyssä oli. Tämä Classic lienee jo kolmas Svaneken olut jonka Alko on tänä vuonna vakiovalikoimaansa ottanut. Näkisin mielelläni enemmän vaihtelua myös panimoiden osalta, mutta jostain syystä näitä tuotteita tuppaa kasaantumaan samoilta puljuilta. Hankintaanko ne sitten yhtenä "könttänä", sitä en tiedä. Maahantuojana on Novovin. Alkoholipitoisuutta tässä on 4,9% ja tyylinä siis lager, eli pohjahiivakäymisellä valmistettu ja lisäksi ilahduttavana pikku bonuksena suodattamaton.


Väriltään tämä on vaalean kuparista. Vaahtokukka jää melko matalaksi, mutta on tiivis ja kauniin valkoinen, sekä runsaasti pitsiä jättävä. Suodattamattomuus näkyy utuisuutena. Tuoksu on pehmeän maltainen, hieman karamellinen. makeahko ja kevyesti hedelmäinen. Tuoksusta ei juuri humalointia erotu. Maku on hieman makeahkon maltainen, mukavan pehmeä ja täyteläinenkin. Hedelmäisyyttä on kuitenkin maussa vain nimeksi. Ruohoinen humalointi on kevyehkö ja jälkimaussa on hieman pahvia sekä metallista virhemakua. Hedelmäisyyttä saisi olla omaan makuuni rutkasti enemmän. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja hiilihappoisuus hieman keskivertoa matalampi. Juotavuudeltaan hyvä ja mukavan pehmeä, mutta mauiltaan kuitenkin varsin mitäänsanomaton. Bulkkilageria maittavampi ja kokonaisuutena aivan kelvollinen olut, vaikka jälkimaussa pieniä ikävyyksiä olikin.

Hinta-laatusuhde jää tämän kohdalla kehnoksi. En tule ostamaan toiste, enkä keksi syytä miksi tätä ylipäätään pitäisi kenenkään ostaa. Vaikeaa on myös keksiä syytä miksi tämä on valikoimaan otettu.

Yhteenveto:  Mitäänsanomaton ja ylihintainen olut.
Nautintasuositukset: Viilennettynä

ARVOSANA: 6½

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.