Lisää Alkon syksyn uutuuksia

0 kommenttia
 
Tämä on lisäys juttuun: Alkon syksyn uutuuksia

Nimimerkki sntri tietää olutoppaan foorumilla kertoa, että syyskuun viidennen päivän kieppeillä pitäisi Alkoon tulla aikaisemmassa kirjoituksessa mainittujen lisäksi vielä pari muutakin uutuutta. Toinen on Fuller's India Pale Ale, jonka 0,5-litrainen pullo lähtee janoisen matkaan kipurajan alapuolelle jäävään 3,39€ hintaan. 

Arvioin maaliskuussa ulkomailta tuodun pullon ja kirjoitin siitä mm. seuraavaa: "Jos verrataan Fuller's E.S.B:iin, niin tämän humalointi on selvästi voimakkaampi ja makeutta on vähemmän, muuten yhteneväisyyksiä löytyy." Arvosanaksi annoin 8½/10.

Lue: Olutarvio: Fuller's India Pale Ale. Mainittu Fuller's ESB löytyy Alkon valikoimista.Toinen uutuus on mielenkiintoinen. Se tulee Itävallasta Brauhaus Gusswerkilta, jolta Alkon valikoimista löytyy jo mainio luomu-vehnäolut Weizenguss. Oluen nimi on Hom Mali Rise, jonka valmistuksessa on käytetty 70% pils-, 5% münchenermallasta ja 25% reilun kaupan jasmiiniriisiä. Hinta 2,83€ / 0,33l. Ei paperilla kuulosta kovin herkulliselta, mielessä pyörii lähinnä aasialaiset riisilagerit, mutta on taatusti mielenkiintoinen. Weizenguss oli mainio, joten tämäkin kannattaa maistaa.


Brauhaus Gusswerkin lehdistötiedotteessa (pdf), jossa Hom Mali Risen Alkoon tulostakin uutisoidaan, kerrotaan myös, että "syksyllä" olisi tulossa myös panimon Steinbier. Tästä ei tosin ole mitään muuta tietolähdettä ja saksankielentaitonikin on pitkälti google translatorin varassa, mutta jäämme mielenkiinnolla seuraamaan tilannetta. Yleensähän Alkoon on tullut samalta panimolta useampiakin tuotteita, joten ei se ihme olisi tälläkään kertaa.


Steinbieristä kerrotaan panimon sivuilla seuraavaa (suoraan kääntäjästä):
The Beer Stein is an ancient type of beer was already brewed in the Middle Ages. Through its unique design, it is about flavor and sweet, with a firm caramel character, which is caused by the addition of hot stones to the wort. 1st Place in the Austrian state championship of small breweries 2011th
Amber specialty beer alcohol: 5.6% alc vol, original gravity: 12.7 ° Stw.
Brauhaus Gusswerk on pieni panimo, jolle oluiden saaminen Alkon valikoimaan vaikuttaa melkoiselta jättipotilta. Heidän sivuillaan on linkki lehtiartikkeliin, jossa kerrotaan Alkon tilanneen heiltä 20000 pulloa, eli 70 hehtolitraa Weizengussia. Heidän koko panimon vuosituotanto on 450 hehtolitraa, joten jos kaksi olutta tulee Alkoon vielä lisääkin, niin se on helposti melkein 1/3 panimon vuosituotannosta kun tuodaan Suomeen.

ps. Kiitti sntri:lle tiedoista. Tsekkaa myös hänen bloginsa: sntri bs&beer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.