Alkon syksyn uutuuksia

2 kommenttia
 
Tässä yhteenvetona ja lyhyin kommentein varustettuna pääasiassa olutoppaan keskustelufoorumilta poimittuja tietoja Alkoon syksyllä tulevista uutuuksista. Oluiden nimiä klikkaamalla pääsee ko. oluen sivulle joko olutoppaaseen tai ratebeeriin.

22.8.2011 Aitoa lambicia ja kotimaista vehnistä!
Marsalkka Vehnä kiinnostaa tällaista vehniksen ystävää etukäteen, mukava muutenkin saada lisää kotimaista pienpanimo-olutta Alkoon. Harmillisesti pullo on vehnäoluelle sopimattomasti 0,33-litrainen (vehnislasit ovat yleensä 0,5-litraiselle mitoitettuja). Nørrebron yli viiden euron 0,4-litrainen lager saanee yhtä pakollista lukuun ottamatta jäädä hyllyyn, ei voi olla hintansa väärti. Cantillon Kriek on hyvä lisä valikoimiin, vihdoin aitoa lambicia vakiovalikoimassa! Hinta on tosin pikkupullosta aivan karmaiseva, enkä usko että montaa tulee ostettua, ehkä yksi maistoon ja yksi kellariin. Jos et  ole aitoa lambicia vielä maistanut, niin nyt on sen aika.

29.8. Oktoberfest-oluet & pari muuta

Oktoberfest-oluet tänä vuonna:
Viime vuoden oktoberfest-oluet
Hofbräu Oktoberfestbier ja Laitilan Kievari Kekri ovat jo viime vuodelta tuttuja. Spaten taasen oli viimeksi valikoimassa vuonna 2009, viime vuonna sen "paikalla" oli Löwenbrau. Hofbräun rankkasin viime vuotisessa rinnakkainvertailussa parhaaksi, lue lisää: Vertailu: Alkon Oktoberfestoluet (2010). Näitä pitäisi juoda kolpakkokaupalla, jotta aito Oktoberfestfiilis parhaiten välittyisi, mutta ei näillä hinnoilla veljet, ei näillä hinnoilla. 

Samana päivänä (29.8.) tulee pari muutakin uutuutta:
Brouwerij van Viven on minulle panimona uusi tuttavuus. Viven Ale ei vaikuta ennakkoon tarkasteltuna panimon parhaalta tuotteelta, mutta aivan kelpo belgiale pitäisi olla kyseessä. Se pitää ehdottomasti maistaa.  Nikolai vuosiolut 2012 on panimolle tyypilliseen tapaan tärkkelyksellä "ohennettu" lager. Siinä on kuitenkin edes jotain yritystä, sillä se on suodattamaton ja vehnääkin on käytetty. Eiköhän sekin tule blogiin arvioitua.

26.9. Lisää aitoa trappist-olutta!

Syyskuun lopulla saadaan valikoimiin lisää aitoa trappist-olutta, kun Alkon hyllylle tipahtaa Servaalin maahantuoma Westmalle Tripel (0,33 / 3,79€).  Hyvä, joskin hieman alkoholinen tripel. Tätä pidetään tripel-tyylin kantaisänä, joten siinäkin mielessä kyseessä on tsekkaamisen arvoinen olut. Ehdottomasti blogiin.

Talven kausivalikoimaan on (todennäköisesti) tulossa Westmalle Dubbel 0,75-litraisessa pullossa. Olen antanut sille olutoppaassa 44/50 pistettä, joten todella hekumallisesta tavarasta on kyse. Arvioimani pullo oli yhden vuoden ikäinen, joten nyt pääsen maistamaan tuorettakin ja kellariinkin päätyy varmasti useita pulloja. Ehdottomasti blogiin.

Lokakuun loppu: Jouluolutvalikoima

Lokakuun lopulla on yleensä "vuotanut" tieto Alkon jouluoluista. Viime vuoden valikoima oli oluiden lukumäärältä positiivinen yllätys, mutta monet valikoiman oluista paljastuivat loppujen lopuksi pienoisiksi pettymyksiksi, vaikka toki pari loistavaakin mahtui mukaan. Yhtään varmaa tietoa valikoiman oluista ei vielä ole, mutta se on varmaa ettei ainakaan Gouden Carolus Christmasia nähdä tänä(kään) vuonna. Henkilökohtaisissa toiveissa olisi ainakin Stallhagen Julbock, joka oli viime vuonna aivan loistavaa ja Ayinger Winter-Bock, joka on itseasiassa sama olut kuin Ayinger Celebrator.

Jos ei jotain tiettyä vakiovalikoiman olutta ala oman lähi-Alkosi hyllyssä näkyä, niin tilaa sitä sinne. Vakiovalikoiman tuotteiden tilaaminen ei aiheuta lisäkustannuksia ostajalle. Monopolin velvollisuus on toimittaa mitä tahansa vakiovalikoiman tuotetta mihin tahansa alkoon, vaikka tilaisit vaan yhden pullon kutakin.

Onko tiedossasi joitain muitakin tulossa olevia oluita? Jätä kommentti!

2 kommenttia:

  1. Marsalkka, New York ja Cantillon löytyvät jo Alkon sivuilta eli ovat jo tämän viikon uutuuksia.

    VastaaPoista
  2. Sehän on hyvä juttu! Kiitos kommentista.

    Editoin kirjoituksen asianmukaiseksi.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.