Kotiolutta: Flat Fifth That's It But Not Shit Red Ale

0 kommenttia
 
Maistovuorossa Flat Fifth Brewingin kotiolutta - That's It But Not Shit Red Ale. Vastuun moisesta panennasta ottavat Timo Halonen ja Jussi Hultman. Olen kaksikolta aiemmin maistanut Outta Beat IPAn, joka oli maukas brittityylinen olut. 

Red alessa nyt maltaina Pale Ale, Crystal ja Cara Amber. Humalina keitossa Summit, Chinook ja First Gold ja lisäksi Chinook myös kuivahumalana. Vahvuutta 4,6%, katkeruutta 60 IBU ja väri 24 EBC. Mukavan tuoretta, pullotettu 21.3.2017.



Kuparinen, punertava ja suurikuplaisesti vaahtoava olut. Tuoksussa on karamellimaista, kevyesti tuhkaisen paahteista maltaisuutta sekä pihkaisen havuista humalointia. Raikas ja tuore ulosanti. Vaikuttaa korkealaatuiselta. Maku alkaa hieman toffeisena ja karamellimaisena. Keskivaiheilla pihkainen havuisuus alkaa ruoppaamaan kitalakea kohti tuntuvan katkeraa loppuvetoa ja yrttisempää jälkimakua. Runsasmakuinen kauppavahvuiseksi olueksi. Karamellimaisesta maltaisuudesta huolimatta suutuntuma jää hieman turhan kevyehköksi, ainakin runsaaseen katkeruuteen peilaten. Se verottaa hieman nautittavuuspisteistä, mutta laatutaso on kuitenkin kokolailla korkea. Prosessi ja käyminen on hoitunut ensiluokkaisen puhtaasti ja erityisesti humalat loistavat raikkaudellaan. Jos verrataan lähinnä muistikuviin palautuvaan kaupalliseen verrokkiin, joka on Sori Brewing Red Alert, voidaan todeta, että tämä kotiolut asettuu samoille viivoille.

Kiitokset tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.