Olutarvio: Tampere Brewing & Distilling Co. American Lager

0 kommenttia
 

American Lager

Panimo: TBDC, Suomi (Olut valmistettu Ruosniemen Panimolla)
Oluttyyli: American Lager
Alkoholipitoisuus: 5,2%
Saatavuus: Kaupat ja ravintolat (Arvioitu pullo saatu panimolta)

Reittausblogiin aiemmin Sun Brew -kotioluitaan runsain mitoin arvioitavaksi kiikuttanut Mika Pirinen päätti lähteä kaupalliseksi toimijaksi. Tarkoituksena oli avata Tampereen Hiedanrantaan panimo ja tislaamo, mutta tilojen kanssa tuli ongelmia, joita kaupungin virastot jäivät arpomaan. Oman panimon oli siis tarkoitus olla käynnissä jo tätä kirjoittaessa, mutta näin ei nyt siis ole, vaan Pirinen lähti byrokratian rattaiden pyörähdystä odotellessa mustalaispanijana toisiin panimoihin toteuttamaan reseptejään. Tarkoituksena on kuitenkin edelleen avata omat toimitilat. Ensimmäinen julkaistu olut on American Lager, joka on pantu Ruosniemen Panimolla Porissa. Tekijä kävi itse tässä alkuviikolla kotipihallani tuomassa parit näytepullot ja vaikutti myhäilevän tyytyväiseltä lopputulokseen.

Pirinen toimittaa näyteputelit
Reseptiikkaa: 
Maltaat: Pilsner, Pale Ale, Caramel 100
Humalat: Mosaic, Amarillo, Cascade

Väriä on 10 EBC ja katkeruutta 40 EBU. Ainesosat ovat samat kuin aiemmin tänä keväänä maistamassani protoversiossa.


Kirkkaanlainen, kultaoranssi ja vaahdoltaan tiivis sekä pitsikäs olut. Tuoksuun avautuu Mosaicille tyypillinen mustaherukanlehtisyys vehreään humalapellettimäiseen tapaan. Perinteisempi jenkkisitrus vaikuttaa rinnalla myös, mutta kyllä Mosaic tuttuun tapaan hieman siihen päälle vyöryy - voimakasmakuinen humala kun on. Mallas tuoksuu hieman toffeemaisena taustalla. Maku on raikas ja miellyttävä eikä katkeroakaan ole unohdettu vaan runsas purenta pääsee jopa yllättämään - positiivisesti tietenkin. Maku on pääasiassa humalien sävyttämää monipuolista hedelmäisyyttä ja herukkaa, mutta jälkimaussa maltaan pähkinäiset ja toffeemaiset maut pääsevät myös esiin. Suutuntuma on keskitäyteläinen, miellyttävästi lopussa kuivuva ja katkera. Hiilihappoja on tyylille sopivan maltillisesti. Hyvää olutta. Ei tässä mitään vikoja ole.

Ruosniemen prosessi toimii erinomaisesti ja niin lagerit kuin aletkin ovat laadullisesti priimaa. Keväällä maistamaani kotitekoiseen protoversioon verrattuna tämä on hieman vähemmän karamellimainen ja katkerampi. Ehkä käynytkin hieman kuivemmaksi. Myös humalien aromikkuus korostuu kun mallaspohja on kevyempi. Ehdottomasti oikeanlaiset parannukset makuprofiiliin. Hieno debyyttiolut!

Yhteenveto

Laadukas jenkkihumaloitu lager

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.