Olutarvio: Tampere Brewing & Distilling Co. American Pale Ale

0 kommenttia
 

American Pale Ale

Panimo: TBCD, Suomi (Olut valmistettu Hopping Brewstersillä)
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 5,2%
Saatavuus: Kaupat (arvioitu pullo saatu panimolta)

Arvioin aiemmin tässä kuussa tämän uuden mustalaispanimon ensimmäisen oluen, joka oli Ruosniemellä valmistettu American Lager. Nyt toisena oluena on julkaistu Hopping Brewstersillä valmistettu American Pale Ale. Kirjoitin viimeksi panimosta:
Reittausblogiin aiemmin Sun Brew -kotioluitaan runsain mitoin arvioitavaksi kiikuttanut Mika Pirinen päätti lähteä kaupalliseksi toimijaksi. Tarkoituksena oli avata Tampereen Hiedanrantaan panimo ja tislaamo, mutta tilojen kanssa tuli ongelmia, joita kaupungin virastot jäivät arpomaan. Oman panimon oli siis tarkoitus olla käynnissä jo tätä kirjoittaessa, mutta näin ei nyt siis ole, vaan Pirinen lähti byrokratian rattaiden pyörähdystä odotellessa mustalaispanijana toisiin panimoihin toteuttamaan reseptejään. Tarkoituksena on kuitenkin edelleen avata omat toimitilat.
Ainesosaluettelo on tässä oluessa humalien osalta sama kuin American Lagerissakin, mutta maltaissa Pilsner on vaihtunut Munichiin ja tärkeimpänä tietysti hiiva muuttunut pohjahiivasta pintahiivaksi. Katkerot 55 EBU ja väri 19 EBC.

Maltaat: Pale Ale, Munich Caramel 100
Humalat: Mosaic, Amarillo, CascadeKultaoranssi olut, jonka vaahto jättää jälkeensä tiheäsyiset pitsikuviot laskiessaan. Tukevasti humaloidussa tuoksussa on vanhan koulukunnan "jenkkisitrusta", pihkaa ja havuja sekä Mosaicin tuttua mustaherukkapuskaan mielleyhtymät vievää aromikkuutta. Hieman karamellinen mallas antaa toffeista taustatukea. Ei aivan niin mosaicvetoinen tuoksu kuin American Lagerissa. Hyvä raikkaus ja kaikin tavoin laadukas yleisilme - niin tuoksussa kuin maussakin. Maun puolella katkerointi on riittävää ja se taittaa alun hieman makeahkon maltaisuuden nautinnolliseen hedelmänektarimaiseen loppuliukuun. Tyylipuhdas suoritus. Nektarimaista makeutta on hieman vaaleita tyylisuunnan edustajia enemmän, mutta humalaakin on tarpeeksi ja tasapaino sitä kautta hyvä. Ei mitään yltiöpäisen seksikästä saati kikkailevaa, vaan laadukasta ja maukasta perusolutta.

Yhteenveto

Tasapainoinen hedelmänektarinen APA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.