Kotiolutta: HOMBRE Helsinki Eight Legs of the Devil

0 kommenttia
 
Juhannusaattona maistossa oli erittäin mielenkiintoinen olut facebookin suositulta HOMBRE Helsinki ryhmältä - tai oikeastaan muutamalta sen avainjäseneltä. Kysehän on jo yli 1300 henkilöä käsittävästä pääasiallisesti pääkaupunkiseudun kotipanijoiden ryhmästä. Olut on ihan aidossa Heaven Hillin bourbontynnyrissä kypsytetty Imperial Stout. Tällainen lämmittävä olut sopikin hyvin Rauman sateiseen juhannukseen. Ei käynyt RMJ kävijöitä sääliksi kun itse grillikodan suojassa istuskelin.HOMBRE Helsinki ryhmän aikanaan perustanut Pate Pesonius kertoo oluesta: 
"Mielenkiintoinen projekti, johon ei ihan helposti lähtisi yksikseen.

Eight Legs Of The Devil -nimi ja kuvituksena oleva jättiläistursas viittaavat kahdeksan tekijän kollektiiviseen touhuun. Lopulta meitä oli mukana seitsemän: Max Hellemann,
Niklas Fred, Henrik Mellberg, Jaakko Järvinen, André Brunnsberg, Tyler Dierks ja minä.

Reseptin pohjana on Great Dividen Yeti, ihmisten mielessä yhdenlainen monsteri sekin. Itse olen usein nimennyt oluitani tuttujen biisien mukaan, ja sekin elementti on tässä mukana. Diamanda Galasin Let my people go -biisissä lauletaan:
"The eight legs of the devil now,
are crawling down my spine..."
Tynnyrin leimat
Reseptiikka:

83,2% Simpson's Best Pale Ale
3,55% Simpson's Crystal Dark
2,65% Simpson's Black Malt

2,65% Simpson's Chocolate Malt
2,65% Simpson's Roast Barley
2,65% Ruishiutale
2,65% Vehnähiutale

Og 22P

Humalat
Chinook & Cascade

Hiiva US-05


Todella mielenkiintoista maistaa tätä. Musta, maltilliselta vaahdoltaan mokkaisen värinen olut. Tuoksussa on tuhdisti viskiä ja tammipuuta. Paahteisuutta ja lakritsaisuuttakin on, mutta tynnyrin aromit tulevat ensin. Aavistus savuisuuttakin tuntuu - se lienee joko tynnyristä tullut tai sitten mielleyhtymä tummista maltaista, sillä savumallasta ei ole käytetty. On todella houkutteleva ja voimakas tuoksu. Ensimaistolla huomio kiinnittyy maun sijaan enemmän suutuntumaan, joka on melko pehmeä, täyteläinen ja sopivan maltillisesti hiilihappoinen. Erinomainen suorastaan, juuri tällaiselle oluelle sopiva tuntu. Maussa on niin ikään hieman vaniljaista tammea ja kevyen savuista viskiä. Jälkimakuun jää merisuolainen paahtomallas kevyellä kahvisuudella. Katkerointi on sopivan maltillinen, mutta riittävä. Meno pysyy täyteläisenä ja pehmeänä alusta loppuun, ei tule kitkeryyttä tai överiä soijakastikemaista paahteisuutta. On kyllä taiten pantua tavaraa. Pelkkiä miellyttäviä ominaisuuksia. Alkoholipitoisuus tuntuu vain pienenä lämpönä nielaisun jälkeen. Lämmittävää juomaa sateiseen juhannusaattoon toki tarvitaankin. 

Kiitokset hienolle kollektiiville hienosta oluesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.