Olutarvio: Malmgård Emmer Pale Ale

0 kommenttia
 

Emmer Pale Ale

Panimo: Malmgårdin Panimo, Pernaja
Oluttyyli: Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 5,0%
Saatavuus: Kaupat (Arvioitu pullo saatu panimolta)

Malmgårdin Panimo lähetti toukokuussa näytepaketin, josta aiemmin maistoin kaksi Saimaalla pantua ja tölkitettyä uutuusolutta, sekä yhden Malmgårdin omassa panimossa tekemän oluen. Jäin siihen lopputulemaan, että Saimaalla tehdyt maistuivat saimaalaisilta (tunkkaisilta), mutta Pernajalla pantu Idaho Wheat IPA oli erinomainen. Nyt maistoon tulee Emmer Pale Ale, joka on niin ikään Malmgårdin omalla tutulla panimolla tehty. Vahvuutta oluella on 5,0% ja katkeruuden ilmaisevia EBU-yksiköitä tuntuvat 55. 

Maltaat: Malmgård Special Blend, Emmer
Humalat: Mosaic, Citra, Centennial

Tässäkin on siis nimensä mukaisesti käytetty Malmgårdin kartanon omilla pelloilla kasvavaa emmervehnää. Humalointiin on valittu kolme pidettyä jenkkilajikkeita. 


Melko kirkas, kultaoranssi ja vaahdoltaan keskiverto olut. Tuoksu on miellyttävän maltainen kevyen karamellisine ja pähkinäisine aromeineen. Humalointi nousee esiin hieman pihkaisena ja herukkapuskaisena. Hedelmäisyys on eksoottisempaa osastoa, mutta se nousee esiin melko vaimeasti, joskin puhtaasti. Mosaicin herukat ovat pinnalla, ei tunkkaisuutta. Maku on sekin raikas ja hyvä - kyllä Malmgårdin oman panimon taso pitää! Makeutta ja maltaan makua on miellyttävästi ja mikä tärkeintä, myös humalointi on vähintäänkin riittävä. Mosaicin herukkapuskaa tarjoillaan ja loppu on pihkaisempi ja greippisempi. Hyvä purenta ja miellyttävä jälkimaku. Alusta loppuun laadukas ja miellyttävä olut. Pernaja rules ok!

Yhteenveto

Komeasti katkeroitu Pale Ale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.