Olutarvio: Hiisi Humulus Lupus

2 kommenttia
 

Humulus Lupus

Panimo: Panimo Hiisi, Jyväskylä
Oluttyyli: Double IPA
Alkoholipitoisuus: 9,0%
Saatavuus: Alko (4,90€ / 0,33l)

Jyväskyläläisen Hiisin Humulus Lupus DIPA oli Rauman SOPP-tapahtuman kenties paras olut vuonna 2014 (No okei okei, Lammin Sahdin jälkeen tietysti!). Alkossakin se on jossain kohtaa ollut, mutta sittemmin poistunut, palatakseen jälleen kesällä 2018. Testo Tero löysi olutta kerran myös "ganalim barttalt" ja maistelimme sitä yhdessä Reittaus-TV:n episodissa 33. Neljän vuoden takaiset hekumalliset muistot mielessä kävin pitkästä aikaa pitkäripaisessa. Hintaahan tällaisella on, mutta alle vitonen on vielä siedettävä pullohinta. Katkeruutta tällä jytkyllä on peräti 90 EBUa.


Kirkas kultainen olut, joka vaahtoaa vaivatta. Humalat nousevat tuoksusta hekumallisen hedelmäisinä. Vanhan liiton sitrusjyystön kylkeen nousee eksoottisempaa osastoa ja pihkaisuuttakin. Tuoksu on intensiivinen ja vakuuttava - toffeemaista mallaspohjaa unohtamatta. Maku alkaa hieman makean maltaisena, pihkaa, havuja ja hedelmäisyyttä nousee nopeasti mukaan ja keskivaiheilla meininki on jopa leppoisan hedelmänektarimaista. Oluessa piileskelevä susi saalistaakin salakavalasti iskien - voimakas katkero alkaa kerryttämään voimia ensisiemauksesta lähtien ja iskee kunnolla pykälään vasta loppuvedossa, joka sekin on edelleen maukkaan maltainen ja hedelmäinen. Vaalea mallaspohja sopii olueen hyvin - toffeemaisia sävyjä on tuntuvasti, mutta karamellisempi amberosasto puuttuu ja humalat pääsevät hienosti esiin. Ei ole marjamössöä tai hillomaisuutta tässä, vaan meno on puhdasta ja hekumallista alusta loppuun. Tykkään kovasti. Ei tule parempaa suomalaista DIPAa mieleen. 

Yhteenveto

Erinomainen DIPA

2 kommenttia:

  1. Tämän arvion perusteella ostin uusintatestiin (ensimaisto hanasta joskus vuosia sitten). Vihanneksista ja pistävää. Katkero ja runko on kuosissa mutta ei tällaista vihanneskeittoa pysty juomaan loppuun asti. Harvoin Reittausblogin suositus pettää, Hiisi useammin.

    VastaaPoista
  2. Andy, et osaa. Tämä on loistava olut 6/5.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.