Olutarvio: Mustan Virran Pistolekors Porter

0 kommenttia
 

Pistolekors Porter

Panimo: Mustan Virran Panimo, Savonlinna
Oluttyyli: Porter
Alkoholipitoisuus: 7,0%
Saatavuus: Alko (6,46€ / 0,33l)

Savonlinnassa viime vuonna aloittanut Mustan Virran Panimo on nyt ensimmäistä kertaa mukana Alkon "käsityöläisolut"-kampanjassa. Pääsin tutustumaan tuotteeseen jo viime viikonloppuna ennakkoon, sillä panimo otti asiakseen lähettää minulle pullon sekä tätä Pistolekors Porteria, että sitä kohuttua "kirkko-olutta" Martti Tripeliä. Sekä muodoltaan, että etiketiltään tyylikäs pikkupullo kätkee sisäänsä seitsenprosenttisen voimanpesän, josta Alkon mittauksissa on löytynyt maltilliset 17,2 EBUa katkeruutta. Melkein kahdenkympin litrahinta lienee kattauksen korkeimpia. Alkutalvesta maistettu saman panimon St. Olaf maistui hyvin, joten mielenkiinnolla tähänkin kiinni.


Colamaisen tummaa ja maltillisesti vaahtoavaa olutta. Tuoksu on kahvipapuisen paahteinen, konvehtimaisen suklainen ja rehevän ruohoinen. Makuaistimus on myös kahvimainen, mutta lisäksi merisuolaisen lakritsainen, kevyesti hapan ja kohtalaisen runsaasti katkeroitu. Katkero ei sinänsä ole ongelma, mutta näissä vahvuuksissa portterissa soisi olevan enemmän maltaista runkoa taustatukena. Yleisfiilis on nyt kuivan kahvimainen ja hieman kitkerä. Sellainen ylipitkään seisonut huoltsikkatsufee pienellä alkoholinpotkulla. Loppumaussa esiin nousee myös maltaista runkoa, mutta hieman liian vähän ja hieman liian myöhään. Jos saisin päättää niin vähentäisin vahvuutta tai lisäisin karamellimallasta ja ohrahiutaletta joukkoon. Rungossa on oluen suurin aukko ja jos runko vuotaa, niin paatti herkästi uppoaa. Makua tässä on ja hyvää sellaista, mutta liian kuiva tämä tälläisenään on minun makuuni.

Alkon sivuilla kantavierrevahvuudeksi mainitaan 14.8 Platoa ja tämä kun käytetään 7% vahvaksi, jäljelle jää noin 1.8 Platoa, joka kotipanijoiden paremmin tuntemassa SG-asteikossa tarkoittaa niinkin alhaista loppupainoa kuin 1.007 - ei siis ihme, ettei runkoa juuri tunnu ja vahvuus tuntuu hieman ylitsevuotavalta. Jos näitä ominaispainojuttuja kiinnostaa tutkia, niin tästä linkistä löytyy helppo laskuri.

Yhteenveto

Runkoonsa nähden liiankin vahva portteri
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.