Olutarvio: Ruosniemen Komissaari

0 kommenttia
 

Komissaari

Panimo: Ruosniemen Panimo, Pori
Oluttyyli: Belgityylinen vahva ale
Alkoholipitoisuus: 8,5%
Saatavuus: Alko (5,32€ / 0,33l)

Sitten maisteluun reittaussaiteilla ja blogosfäärissä ajoittain kovaakin kritiikkiä saanut Ruosniemen Komissaari, jolle melko mukavan Parlamentaarikko Dubbelin jälkeen olin jo ladannut jonkinlaisia odotuksiakin. Skeneä seurattuani odotukset ovat tosin jo valahtaneet kellarin puolelle, mutta annetaan tälle nyt tietysti mahdollisuus, koska pullo kaapista löytyy ja vieläpä ihan omalla rahalla hankittuna. Lukemani arviot ovat olleet joko varovaisen kriittisiä, olutta on kuvailtu lähinnä sanoin "a bit messy", tai sitten oluen on todettu olevan vain yksinkertaisesti huono. 

Makuasioitahan nämä toki ovat, mutta olen kyllä senkin oppinut, että tiettyjen kanssareittaajien mielipiteisiin pystyy luottamaan ostopäätöksiä tehdessä. Tästä nyt tein ostopäätöksen jo käsityöläissetin lanseerauspäivänä eli ennen ensimmäistenkään arvioiden tuloa, mutta nyt toisaalta on kiinnostavaa maistaa, että onko se oikeasti niin huono kuin sanotaan. 

Raaka-aineista ei löydy sen tarkempia tietoja kuin pullon ilmoittamat: vesi, ohramallas, humala ja hiiva. Katkeruutta on Alkon mittauksissa tyyliin varsin tykisti, 56,4 EBUa. Kantavierrevahvuus 20.6 Plato, antaisi vahvuuteen peilattuna loppuominaispainoksi SG-asteikolla belgityyliselle (tyypillisesti kuivahkolle) oluelle melko korkean lukeman, noin 1.022.Lasiin kaatuu utuista punertavan oranssia olutta, joka muodostaa mukavasti vaahtoa ylleen. Tuoksussa on pehmeästi päärynänkuorimaista hedelmäisyyttä, hieman banaania ja mallasleipää. Tuntuu aavistuksen raskaalta, mutta muuten kaikki tällä osastolla ok. Maku onkin sitten hieman erilaista siirappia - ylimakeaa, runsasmaltaista, liuotinmaisen alkoholista ja kypsän banaanisia fenoleita sisältävää sekasotkua. Tuoksun belgityylisyys periaatteessa löytyy maustakin, mutta ei tämän tällaista taatusti pitäisi olla. Ei tämä nyt suoranaisesti pilalla ole, mutta reseptin kirjoittajalla on täytynyt olla jokin aivan muu mielessä. Käymisprosessissa ei varmastikaan ole kaikki onnistunut halutulla tavalla. Harmi, että tavara on silti laskettu tälläisenä raakileena myyntiin. Pienpanimokattaus on tietysti tärkeä myyntikanava pitkän talven keskellä, mutta se on samalla myös näytön paikka panimoille ja tämä ei nyt tosiaan loista, vaan saattaa panimon lähinnä kyseenalaiseen valoon. Yksi ohilaukaus sallitaan kaikille, mutta seuraava on näillä litrahinnoilla sitten jo ratkaiseva. 

Yhteenveto

Huono
ARVOSANA: 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.