Kotiolutta: Tampereen Insinööripanimo Hedelmäpeli IPA

0 kommenttia
 
Tampereen Insinööripanimon kotiolutlähetys korkattiin taannoin Quattro IPAlla ja nyt on sitten kevyemmän Hedelmäpeli IPAn vuoro.

Hedelmäpeli IPA
5,5%, 65 IBU, 11 EBC

Maltaat: Pale Ale, Pilsner, Vehnä, kaurahiutale ja Carapils 
Humalat: Magnum (katkero), Hull Melon, Mandarina Bavaria ja Wai iti
Hiiva: US-05
Lisäksi mausteena persikkaa, aprikoosia, sitruunankuorta ja kirkasteena Irish moss.
"Hedelmäinen IPA, johon lyötiin läjä hedelmää sekaan keiton lopulla. Jostain syystä, ei vieläkään tiedetä mistä, US-05 kyykkäs jo 1.022 paikkeille. Makuun se ei kuitenkaan mielestämme vaikuttanut"

Jaaaahas! Nyt suhahti voimakkaasti ja oluen pinta lähtee heti pullon kaulaa nousemaan ylöspäin. Äkkiä lasia alle ja tavaraa sisään. Vaahtoa muodostuu aivan vimmatusti ja pullo sen kuin puskee lisää ja lisää... Saatteessa kerrottiin ominaispainon jääneen ylös ja nyt ilmeisesti hiiva on kokenut uuden herätyksen pullokypsytyksen aikana ja tuottanut pulloon pikkusen painetta. 


Kun tavaraa viimein pääsee tuoksuttelemaan on se todella pirteän sitruunainen ja limettimäinen - hedelmänkuorimainen. Hyvä tuoksu, joka poikkeaa siitä perushumaloinnista pirteämmän pirskahtelevan tuntuisena. Maussa on sitten tuoksua enemmän kirpeää sitrushedelmää ja karvaampaa greippiä. Kuohut aiheuttanut pullokäyminen on tehnyt oluesta kuivahkon. Maltaisuutta ei esiinny, mutta katkeruutta on kohtalaisen mukavasti. Hiilihappoja on yllättävästä pullokäymisestä johtuen myös aivan liikaa, mutta pyörittely ja lasin seisottaminen helpottavat tilannetta. Paras terä kuitenkin lienee kadonnut kuohuamiseen. Hedelmää on mehuisasti, hieman kirpeyttä, greippistä karvautta ja katkeroakin. Lopulta ihan mukavaa juotavaa ja puhtaan makuista, mutta ei ehkä kuitenkaan mun kuppi teetä - enemmän greippimehuinen kuin mallasjuomainen kokonaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.