Synttärisahdilla: Lapin Voima Kullervo Ruissahti

0 kommenttia
 
Rauman Wanha Krouvi tiedotti alkuviikolla, että 20.10 hanaan tulisi paikallinen Lapin Voiman valmistama Kullervo Ruissahti. Ajattelin jo silloin, että tämähän passaa, sillä tänään on syntymäpäiväni. Mittariin paukahti jo 33 vuotta, joten salibandyn ikämiessarjat alkavat olla jo miltei käden ulottuvilla. 

Olen maistanut tätä Kullervo Ruissahtia aiemmin Rauman SOPP-tapahtumassa ja monille se onkin varmasti tuttu kesän eri festareilta. Muutenhan näiden Lapin Voiman juomien saatavuus on hyvin rajallinen.  
Kullervon erikoisuus on runsas mallastamattoman rukiin käyttö, joka tekee sahtiin miltei kiisselimäisen paksun suutuntuman. Hanasta pitkään ja hartaasti valunut sahti on rusehtavaa ja vaahtoaakin hieman. Suutuntumassa on pieni hiilihapon häivähdys, joka kuitenkin sopii tuhdin täyteläiseen ja huulet tahmaavan makeaan kokonaisuuteen. Tuoksussa on neilikkaa, mausteisuutta ja raikasta banaanisuutta. Mausteisuus tulee pitkälti rukiista, ei niinkään käymisaromeista. Suussa olut on todellakin miltei lusikoitavan paksua ja maukasta. Vehnäolutmaista banaanisuutta, neilikkaisuutta - nämä ovat hiivan käymisaromeita - mallaspuolella rukiinen yleisilme, hieman mausteisuutta ja lämmin lopetus. Makeutta riittää alusta loppuun ja yleisilme on todella ruokaisa, mutta juotavuus on  kuitenkin erinomainen. Sahdin SM-kisoissa ei kohdalleni osunut yhtään tämän tyylistä sahtia - tässä on niin paksun öljymäinen suutuntuma, etten ole koskaan maistanut mitään vastaavaan. Kisoissa oli kyllä makeampia sahteja, mutta eivät ne olleet näin täyteläisiä. 

Kyllä maittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.