Olutarvio: Mallaskosken Tough Luck

0 kommenttia
 

Tough Luck

Panimo: Mallaskosken Panimo, Seinäjoki
Oluttyyli: Session IPA
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (arvioitu tölkki saatu panimolta)

Mallaskosken Panimon omistava Captol Invest lähestyi maistiaispaketilla, jossa oli panimon kolme uutuusolutta ja lasi. Ensimmäisenä maistoon haastavassa kauppavahvuisten IPA-sarjassa painiva Tough Luck, jonka pakkausmuoto on 0,5l tölkki. 

Maltaat: Pale Ale, Vehnä, Cara Plus 10, Crystal
Humalat: Columbus, Centennial, Pekko, Amarillo
Katkeruus: 70 EBU
Tough Luck suunniteltiin vastaukseksi janoisten oluenystävien kyltymättömään IPA-huutoon”, kertoo panimomestari Jyri Ojaluoma.


Kirkkaanlainen kultaoranssi olut, joka vaahtoaa todella runsaasti. Vaahto nyplää tiheät pitsit lasin reunoille, kunhan malttaa alkaa laskemaan. Tuoksussa on pirteää hedelmäisyyttä ja hieman pihkaa - maltaisuutta ei juuri humalaisuuden alta erotu, mikä on ihan normimeininki tässä tyylissä. Makukin on tyyliuskollinen - liian katkera ohueen runkoon peilaten ja lisäksi aivan liian hiilihappoinen. Hedelmäisyys katoaa alkumaun jälkeen ja loppuveto on hieman yrttisen vihannesmainen. Raikkaus on kateissa ja sehän on session ipalle kuolinisku - ei mitään käyttöä janojuomalle, jota ei ole miellyttävä juoda. Samaan kategoriaan Saimaan syksyn uutuuksien kanssa. Periaatteessa kelpo kamaa, mutta liian vaahtoava ja hiilihappoinen suutuntuma pilaa nautinnon.

Tyylin ihanne itselleni olisi tukevarunkoisempi, ehdottomasti maltillisemman hiilihappoinen ja runsaasti aromaattisempi. Katkerosta voisi jopa hieman nipistää pois. Hyvään suoritukseen kauppavahvuisten kategoriassa on tänä syksynä yltänyt Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Tuomas APAllaan. Kaupoista löytyvä ja muutaman blogin jo kehuma Stone Go To IPA olisi myös syytä tarkistaa.

Yhteenveto

Hyvä tuoksu ja sitten... Tough Luck.
ARVOSANA:7-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.