Olutarvio: Stone Cali-Belgique IPA

0 kommenttia
 

Stone Cali-Belgique IPA

Panimo: Stone Brewing (Berlin), Saksa
Oluttyyli: India Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 6,9%
Saatavuus: Alkon tilausvalikoima (4,39€ / 0,33l)

Alkon vakiovalikoimaan tullut Stone IPA sai kaveriksi identtisen kaksosensa, joka on kasvatettu belgialaisessa kulttuurissa. Näin panimo itse olutta kuvailee, eli mitä ilmeisimmin kyseessä on belgihiivalla käytetty Stone IPA. Vahvuus ainakin täsmää ja humaliksikin mainitaan samat Magnum, Centennial ja Mosaic. Olut on tölkitetty 14.7.2016.
"Think of this beer as Stone IPA’s identical twin raised in a Belgian culture. Literally. A strain of Belgian yeast adds tropical fruit, bubblegum and spice notes, creating a complex and surprising combination of flavours in tandem with the beer’s citrusy hop character. The gentle sweetness from the yeast also lends new depth to the bright hoppiness of our flagship IPA."

Kirkas kullankeltainen olut, joka vaahtoaa runsaasti. Tuoksussa on sitrushedelmäisiä sävyjä, mutta nyt parfyymimäisemmin ja saippuaisemmin kuin Stone IPAssa. Meno on nyt tosiaan selvästi kukkaisempaa ja hieman jopa mausteista, mutta yleisilme on enemmän jenkki- kuin belgivetoinen. Jännästi kuitenkin myös humalointi tuntuu muuttuvan enemmän mannermaiseksi kun hiiva vaihtuu. Maku on selvästi terävämpi kuin Stone IPAssa - purenta on hetkittäin peräti saisonmaisen kuivaa, mutta sitten IPAn makeampi mallaspohja tulee kehiin. Tasapainoinen tämäkin on ja oikein miellyttävä nautittava. Särmää on enemmän kuin perusversiossa - mausteisuutta, hedelmäisyyttä ja sitä belgivibaa, mutta jenkkiaksentilla. Katkeruus jää tässäkin nykyihanteeseen nähden hieman kesyksi - eli takaloosterissa saisi olla enemmän kuormaa tai perämoottorissa enemmän heppoja. Tämä säväyttää kuitenkin enemmän kuin äärettömän tasapainoinen ja perinteinen Stone IPA - tässä on twistiä ja sitä tiettyä kulmikkuutta.

Yhteenveto

Se särmikkäämpi Stone IPA versiointi
ARVOSANA: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.