Olutarvio: Nils Oscar Slayer 666 Red Ale

0 kommenttia
 

Slayer 666 Red Ale

Panimo: Nils Oscar, Ruotsi
Oluttyyli: Red Ale
Alkoholipitoisuus: 6,5%
Saatavuus: Systembolaget, nettikaupat (Ostopaikka: Saveur-Biére)

Thrash-metallin pioneeriyhtye Slayer on Motörheadin ja Ghostin tavoin yksi ruotsalaisen Brands For Fansin yhteistyökumppaneista juomamarkkinoilla. Slayer Reign In Blood viiniä saa Alkostakin, mutta Nils Oscarin paneman 666 Red Alen hankkiakseen on turvauduttava Ruotsin Systembolagetiin tai nettikauppojen valikoimiin. Oman pulloni löysin jälleen ranskalaisesta Saveur-Biérestä, joten pitkän matkan joutuu naapurimaan mallasjuoma kulkemaan päätyäkseen suomihevarin juotavaksi.

Oluen tyylinä on siis nimestäkin löytyvä Red Ale. Tyylin edustajat ovat yleensä esim. perinteisiä American Pale Ale oluita maltaisempia ja väriltään tummempia, sillä niissä käytetään enemmän punaista väriä tuovia karamellisoituja tai paahdettuja maltaita. Alla ote oluen julkaisun yhteydessä annetusta tiedotteesta:
"Slayer viini jonka teimme oli erittäin hyvää ja menestyi, joten oluen tekeminenkin kuulosti hyvältä." kertoo Slayerin Tom Araya ja jatkaa, "kun meitä ensimmäisen kerran lähestyttiin idealla oluen tekemisestä, ajattelin, että sen täytyisi olla erityisen hyvää. Pidämme todella Nils Oscarin Patrickin työtavasta - hän on todella omistautunut, ammattitaitoinen ja todella halusi tuottaa korkealaatuisen oluen. Eikä hän pettänyt meitä, se ale maistuu loistavalta! Toivottavasti myös fanimme pitävät siitä".
Slayer 666 Red Alen valmistuksessa on käytetty viittä eri mallaslaatua ja lisäksi amerikkalaisia El Dorado ja Mosaic humalia. Vuonna 2013 menehtynyttä alkuperäiskitaristi Jeff Hannemannia kunnioitetaan takaetiketissä.


Kirkas olut, joka on väriltään tumman punertava ja vaahdoltaan melko runsas. Tuoksussa on tuhdin karamellimainen ja toffeemainen mallaspohja, jonka päälle havuisen neulasmainen, pihkainen ja eksoottisen hedelmäinen humalointi luo raikkaamman kerroksen. Tuoksu on hyvin tasapainossa, sillä mallasta ja humalaa on molempia runsaasti - heti kättelyssä käy selväksi, että olut tulee päälle ja lujaa. Maussakin ulosanti on jykevää - tuhti mallaspohja takoo tukevan kompin Lombardon tapaan ja runsaan katkeroiset sekä hedelmäisesti tykittelevät humalat sahaavat iskevää riffittelyä täysillä päälle. Anteeksi ei pyydellä, vaan katkerohumaliakin on lyöty peliin ihan huolella.


Alkumaussa esiin nousee ensin mallaspohja, joka on makean karamellimainen ja hieman paahteinen, keskimaussa humalointi nousee esiin havuisena ja pihkaisena, kunnes loppupuolella kääntyy hedelmäiseksi ja kevyen marjaiseksi. Loppuvedossa mallaspohjan makeus nousee vielä esiin, mutta lopuksi katkero kuivattaa jälkimaun miellyttävästi ja kokonaisuus on tasapainoinen. Todella runsasmakuinen olut siis - sekä mallasta, että humalaa on runsaasti ja vivahteita riittää. Kova bändi, kova olut!

Yhteenveto

Runsasmakuinen Red Ale
ARVOSANA: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.