Olutarvio: Beer Hunter's Mufloni Cascade Black Ale

0 kommenttia
 

Mufloni Cascade Black Ale

Panimo: Beer Hunter's, Pori
Oluttyyli: Black IPA
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Alko (3,70€ / 0,33l)

Porilaisen Beer Hunter'sin oluet ovat monelle vakio-ostoksia Alkon hyllyiltä. Raumallakin Säppi APAn ja CCCCC:n hyllypaikat ovat usein tyhjillään. Panimon uutuusolut on Cascade Black Ale, jonka nimi aiheuttaa itselläni tiettyä suunvaahtoamisreaktiota - Rauman SOPP:ssa viime vuonna kahdesti tai kolmesti nautittu Amarillo Black Ale oli nimittäin erittäin hyvää ja jos tässä on vaan humala vaihdettu Cascadeen niin aiaiaiai... 

Raaka-aineina Alkon sivujen mukaan Pale ale-, carapale-, vehnä- ja karamellimaltaat, mustat maltaat ja suklaamaltaat, Cascade- ja Columbus-humalat. Katkeruutta mittauksissa peräti 90,3 EBUa.

 
Lasiin kaatuu tummanruskeaa, miltei mustaa olutta, jonka vaahto on beigevivahteinen ja kestävä. Tuoksussa on runsaasti yrttimäistä ja kukkean sitruksista humalaa, joka yhdistyy toffeemaiseen ja hieman lakritsaiseen maltaisuuteen. Voimakas humalavetoinen tuoksu - sellainen raikas mentholmainen noste syöksyy lasista ja sitrushedelmäisyys on tuoreen tuntuista. Kutkuttavaa! Maku on yllättävänkin maltainen... siis melko pehmeä ja täyteläinenkin, kunnes lopussa voimakas katkeruus iskee maltaan takaa kieleen kiinni. Alkumaussa on hedelmäisyyttä, mutta keskivaiheilla katkeron iskiessä se katoaa ja loppu on yrttisen ruohomaista jyystöä. Mallas maistuu toffeemaisena ja suolaisen lakritsaisena ja katkeruus kestää pitkälle jälkimakuun. Tuoksun perusteella odotin jotain paljon hedelmäisempää, mutta maku menee enemmän runsaasti katkeroidun stoutin puolelle. Laadultaan moitteeton ja miellyttävä olut, mutta sen hedelmäisyyden olisin halunnut makuunkin.

Yhteenveto

Tiukka stout tai vähähedelmäinen Black IPA.
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.