Kotiolutta: Ladamatkaajan La(da)PA

0 kommenttia
 
Sitten maisteluun porilaisen Ladamatkaajan eli Kalle Hirvikosken kotiolutta. La(da)PA Pale Ale on 5,8% olut, jossa maltaina on Pilsner ja Cara Plus, humalina Target ja Mandarina Bavaria. Hiivana on toiminut Danstar BRY-97. Katkeruutta on laskennalliset 49 IBUa. Maistoin aiemmin videolla samalla mallaspohjalla tehdyn La(d)Alen, jossa oli humalana venäläinen Rannij Moskovits ja hiivana Safale S-33.


Kirkas, kultainen olut, joka on jännästi samasta mallaspohjasta huolimatta selvästi vaaleampi kuin aiemmin maistettu La(d)Ale. Käymisprosessi vaikuttanee väriinkin hieman ja tietysti kirkkauteenkin ainakin hiivan laskeutumisen osalta. Tuoksu on tässä selvästi hedelmäisemmän humalainen - Mandarina Bavarian ansiosta jälleen miltei tirisevän hedelmälihaisen appelsiinimainen ja kukkainen. Hieman ruohoisuutta tässäkin taustalla on ja aivan kevyt jotenkin sipulimainen vivahde. Muistaisin lukeneeni, että ikääntyneet humalat voivat kääntyä sipulimaisiksi. Maku on kuitenkin raikas ja Mandarina Bavarian hedelmäisyys hallitsee palettia suvereeniin tapaan. Miellyttävän makuinen. Katkeruus on yllättävänkin tiukasti pureva - tuntuu hyvältä! Runko tuntuu päästävän vahvuutta hieman läpi, mutta sitä ei noteeraa vasta kuin lasin loppupuolella oluen hieman lämmettyä. Perushyvä ale, ei suurempia heikkouksia, mutta ei mitään erikoislaatuisia hienouksiakaan.

Mandarina Bavaria antoi kyllä tähänkin olueen paljon ja alkaa vaikuttaa sellaiselta humalalta jota pitäisi ehdottomasti koittaa. Reseptiä pyöritellessä ensimmäisenä kielen päälle tuli sellainen pehmeä mehukkaan 7% weizenbockin maku, jossa kyljessä olisi raikkaasti Mandarina Bavarian miellyttävää appelsiinimaista aromikkuutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.