Kotiolutta: BBHBC Öl.Delta58

0 kommenttia
 
Sitten jälleen maistoon BBHBC:n eli Beer Brothers Home Brewing Companyn kotiolutta Eurajoelta. Grainfatherilla valmistettu vehnäolut tehtiin työpaikan saunailtaan ja kuuleman mukaan maistui siellä hyvin. Kaukaa viisaana kaverit toimittivat blogistille maistelupullon jo ennen työpaikan saunailtaa, täten varmistaen tavaran riittävyyden arviointitarkoituksiin. Oluen nimi lienee myös duunipaikan peruja.

Maltaina oluessa Vehnä, Pils, Vienna ja Ruis. Humalalajikkeina hieman eksoottisemmat El Dorado (US) ja Wai-Ti (NZ). Hiivana WLP380 Hefeweizen IV, jonka piti olla valmistajan kuvauksen mukaan vähäbanaaninen: "Large clove and phenolic aroma and flavor, with minimal banana. Refreshing citrus and apricot notes. Crisp, drinkable hefeweizen."


Vaaleanruskeaa vehnistä, joka on miltei täysin kirkasta, ennen kuin pullon pohjalta pyöräytetään herkullinen hiivakakku sekaan. Tuoksu on erinomainen! Siinä sahtimainen banaanisuus sekoittuu eksoottisten humalien hedelmäkiisseliin ja ruis nousee taustalta hieman mausteisena esiin. Makukaan ei petä - edelleen sahtimaista pehmeän banaanista tuntumaa, runsas suutuntuma, hieman toffeeta ja keskivaiheilla hedelmäcocktail mukaan. Katkero on pidetty vehnikselle ominaisesti alhaisena, mikä on hyvä juttu - kokonaisuus on nyt erinomaisen nautittava alusta loppuun. Upea pehmeys, täyteläisyys ja briljantti maku. Ruis sopii hyvin kokonaisuuteen, se tuo hieman sitä särmää, mutta ei riko pehmeän harmonista tuntumaa. Hyvät sahtimaiset vibat hiivasta ja ruismaltaasta. Maistuu niin maan pirun hyvältä! Jokseenkin samankaltaisia fiiliksiä kuin omassa Roggenbockenissa aikanaan, mutta vehnäolutmaisemmin ja täten herkullisemmin. Yksi kevään ja kesän kovimmista toistaiseksi.

Seuraavaksi kun teen vehnistä niin hiivavalinta lienee selvä, ruistakin voisi laittaa... Onkohan tässä Weyermannin CaraRyeä? Mistä tuo tummempi väri tulee? Nyt osat ovat vaihtuneet - jatkossa se olen minä, joka kyselee kavereilta suosituksia ja neuvoja vehniksen panoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.