Kirja: Juha-Pekka Jylhä - Juomien Suomi

0 kommenttia
 

Juomien Suomi on jyväskyläläisen Olutkellari -blogista tutun JP Jylhän esikoisteos. Karttakeskuksen julkaisemassa kirjassa on lueteltuna kaikki kirjoitushetkellä Suomessa toimineet pienpanimot, viinitilat ja tislaamot.

Jokaisesta toimijasta JP on kirjoittanut sivun tai maksimissaan kahden mittaisen esittelyn ja karttakeskukselta on tullut yksityiskohtaiset ja selkeät kartat, joilla paikalle löytää perille. Kyseessä on siis juuri oikea opus Suomea kiertävän kesälomailijan hanskalokeroon. Esittelyissä käydään ytimekkäästi läpi toimijan luonnetta ja tuotteiden ideologiaa. Tässä suhteessa kirja muistuttaakin hieman pari vuotta sitten julkaistua Suomalaiset Pienpanimot -merkkiteosta - toimijoita on lueteltu tietysti enemmän, mutta esittelyt eivät ole niin laajoja, kuten ei tällaisessa reissuoppaassa tietysti tarvitsekaan. Mielenkiintoisena huomiona muuten, että kaksi vuotta sitten ilmestyneessä kirjassa panimoita oli 35 kpl, nyt tässä JP:n kirjassa on jo miltei puolet enemmän - pienpanimobuumi todellakin!

Kirja saapui omistuskirjoituksella
Itselleni kirja tarjosi monta "Ahaa -elämystä". Ei sitä aiemmin oikein käsittänytkään miten paljon uusia panimoita todellakin on tullut ja missä päin Suomea ne oikeastaan tarkalleen sijaitsevatkaan. Viinitiloista ja tislaamoista en tiennyt senkään vertaa, mutta nyt tiedän.  Kirjan tueksi on tehty myös nettisivu, josta toimijoiden sijainteja pääsee kätevästi tarkastelemaan -> http://juomiensuomi.fi/

Kirjan loppuun on vielä lueteltu parisenkymmentä uutta toimijaa, jotka ovat olleet kirjoitushetkellä (kevät 2016) vasta aloittelemassa. Nyt tuohonkin listaan olisi taas mahdollista listata jo useampikin uusi toimija ja lisää tulee jatkuvasti, joten vuoden tai kahden päähän voi jo alkaa miettimään uutta laajempaa painosta.
Hyvä kirja, jota suosittelen etenkin kotimaanmatkailusta kiinnostuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.