Kotiolutta: Rabbit Street Bretta & Pullahiiva Saison

0 kommenttia
 
Nyt maistoon mielenkiintoista olutta Rabbit Streetiltä. Ties monesko olut tältä jo tasonsa todistaneelta kotipanijalta. Kyseessä on saison, joka on käytetty sekä Brettanomyces- että pullahiivalla (eli virallisemmin leivinhiivalla).

Alla tekijän lähettämä reseptit ja kommentit:

Bretta & Pullahiiva Saison
Pantu 28.1.2016

Eräkoko 28l (keiton jälkeen käymispönttöihin saatu määrä)

Pilsner 3.5kg
Wheat 1kg
Flaked wheat 0.7kg
Vienna 0.7kg
Cara belge 0.25kg

Mäskäys 1h 67-68 astetta + ulosmäskäys

OG 1.044

Keitto 75min

Magnum 40g 60min

Ahtanum 40g 15min
Saaz 50g 15min
Sorachi Ace 25g 15min

Ahtanum 30g 1min
Saaz 50g 1min
Sorachi Ace 25g 1min

Ahtanum 30g 0min
Saaz 50g 0min
Sorachi Ace 25g 0min
Hallertau 20g 0min

77 IBU

Irish moss ja hiivaravinne keittoon sekä maitohappoa mäskäykseen.

Hiivana WLP648 - Brettanomyces Bruxellensis Trois Vrai ja pullahiiva. Käyminen 14 asteessa että pullahiiva kävisi alkuun voimakkaammin ja bretta viimeistelisi. Tämähän käy hissukseen edelleen ja sun pullo on ainoa pullotettu. FG 1.007 kun viimeksi mittasin (toim.huom. pullokäymisen jälkeen noin 5%).


Kirkas, kultainen olut, joka vaahtoaa keskiverrosti. Tuoksu on mahtava! Siinä on pippurisuutta, yrttisyyttä ja brettaista satulannahkaa, johon tulee vielä raikas ja pirtsakka belgihedelmäisyyskin tykö. Maku on hieman kirpakka, kuivakka, erittäin raikas ja pirteän hedelmäinen. Se on sopivasti brettaisen nahkea ja pippurisen mausteinen. Sinänsä yksinkertainen, sillä tavalla, että eri komponentteja ei ole kovin paljoa, mutta perkule kun homma toimii ja ne komponentit mitä löytyy, pelaavat niin nätisti yhteen, että lopputulos on silkkaa timanttia. Pientä Orvalin henkeäkin puskee ajoittain, mikä on tietysti ultimaattinen kehu. Samoin mieleen tulee se klassinen Mufloni Saison De Randonneurin ensimmäinen erä. Nyt on muuten kova olut. Suutuntuma on kepeä, raikas ja maltillisen hiilihappoinen. Katkero puraisee, mutta ei peitä belgiaromeja tai brettaa millään tavalla. Sorachi Acen limemäisyyttä löytyy hieman ja sehän sopii pirtsakkaan palettiin hienosti.  Hiivojen sekaan kaataminen pehmentää ja lisää mausteisuutta hieman, mutta raikkaus tuntuu silti pysyvän hyvin. On tämä siis kerrassaan vaan todella erinomaista janojuomaa - Rabbit Streetin korkea taso vaan on ja pysyy!

Myöhemmin tulossa vielä maistoon tekijän samasta erästä eri käymispönttöön erottama versio, jossa hiivana on pelkkä Brettanomyces Bruxellensis Trois Vrai ja käymispönttöön on lisäksi lisätty muussattuja karviaisenmarjoja, sitä mielenkiinnolla odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.