Kotiolutta: Hop Amore IPA

0 kommenttia
 
Sitten maistoon kotiolutta Lauri Virtaselta. Kirjoittamieni pussimäskäysohjeiden pohjalta aloittanut, mutta sittemmin 27-litraisesta sähköisestä säilöntäkattilasta (kuvassa oikealla) itselleen panovehkeet modannut keravalainen on tempaissut ronskisti kuivahumaloidun IPAn, jota halusi lähettää minullekin maistettavaksi.

Hop Amore IPA
7,2%, 77 IBU
Maltaat: Maris Otter, Pilsner, Melanoidin, Cara Plus 10, kaurahiutaleet, vehnä ja lisäksi keittoon kandisokeria.
Humalat: Centennial, Cascade, Amarillo, Challenger, Chinook
Hiiva: Wyeast 1272 American Ale II

Kuivahumalaa peräti 6g/litra, kahdessa erässä lisättynä. Ensimmäinen satsi on viettänyt 7 päivää pöntössä ja toinen 5 päivää. Koko resepti alla olevassa kuvassa. 

 
 
 
Oranssihtavan rusehtava sameahko olut, joka muodostaa vitivalkoista, melko runsaan pitsikästä vaahtoa. Tuoksu on erittäin aromikkaan humalainen - pehmeää passionhedelmää, aprikoosia ja hedelmäsokerimaista nektariinisuutta. Jälkinosteessa hieman hunajaisuuttakin, joka on kenties kandisokerin tuottama efekti. Leipäistä, hieman karamellista maltaisuuttakin löytyy hedelmäpedin alta. Maku on pehmeä - katkerointi on IPA-oluelle kevyt, mutta hedelmäisyydessä sitten kyllä löytyykin. Jälleen hedelmäisen humaloinnin jälkimainingeissa nousee kandisokerimaista hunajaisuutta, joka sopii ihan hyvin runsaan hedelmäisyyden sekaan. Maltaisuus on miltei täyteläistä ja hiilihapotus sopivan maltillista, tästä johtuen juotavuus on erittäin helppo. Laatu on täysin kunnossa, eli mitään ikäviä sivumakuja tai aromeita ei oluesta löydy. Mallaspohja on hyvä, mutta näin täyteläinen ja pehmeä runko kaipaisi kyllä lisää katkeroa, jotta kunnolliseen aitoon ja huumaavaan IPA-fiilikseen päästäisiin. Isot plussat runsaasta kuivahumaloinnista, sen kyllä huomaa, sillä niin ihanan tuoreesti nousee lasista tuo valtaisa hedelmien vyöry. Todella miellyttävä ja nautittava hedelmänektarimainen olut. Kuuluisa klisee tähän loppuun - jos olisin itse tehnyt, nauttisin satsin rauhassa pois tyytyväisyyttä myhäillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.