Kotiolutta: Rabbit Street Bretta Saison

0 kommenttia
 
Sitten maistoon aiemmin ihastuttaneen Rabbit Streetin Bretta & Pullahiiva Saisonin toinen versiointi, jossa pullahiiva on jätetty pois ja käymisastiaan on lisätty reilusti muussattuja karviaismarjoja.

Resepti on siis sama kuin tuossa aiemmassa oluessa. Tekijä on jakanut yhden keiton kahteen eri käymisastiaan. Pistetään se nyt kuitenkin tähänkin vielä, ettei tarvitse tuolta aiemmasta jutusta sitä käydä väijymässä.

Bretta Saison

Pantu 28.1.2016

Eräkoko 28l (keiton jälkeen käymispönttöihin saatu määrä)

Pilsner 3.5kg
Wheat 1kg
Flaked wheat 0.7kg
Vienna 0.7kg
Cara belge 0.25kg

Mäskäys 1h 67-68 astetta + ulosmäskäys

OG 1.044

Keitto 75min

Magnum 40g 60min

Ahtanum 40g 15min
Saaz 50g 15min
Sorachi Ace 25g 15min

Ahtanum 30g 1min
Saaz 50g 1min
Sorachi Ace 25g 1min

Ahtanum 30g 0min
Saaz 50g 0min
Sorachi Ace 25g 0min
Hallertau 20g 0min

77 IBU

Irish moss ja hiivaravinne keittoon sekä maitohappoa mäskäykseen.

Hiivana WLP648 - Brettanomyces Bruxellensis Trois Vrai. Pytty ekat 3 päivää 22-30 asteen välillä ja sen jälkeen 20-21 asteessa. Kakkoseen lisätty 2.1kg/n.16.5l muussattuja karviaismarjoja jotka oli pytyssä n. 3 viikkoa. Kegitetty ja pullotettu 19.3.2016. FG 1.005.


Täysin kirkas, vaalean kultainen olut, joka vaahtoaa maltillisesti. Tuoksussa on satulannahkaista brettaa, raikasta "belgihedelmäisyyttä" ja hapanta karviaismarjaisuutta. Saisonmaisia ja sourmaisia vivahteita samassa oluessa. Ei ehkä ihan niin hekumallinen tuoksu kuin pullahiivaversiossa, joka oli enemmän saisonmainen ja peräti Orvalmainen - itsehän olen suuri saisonien ystävä. Maku onkin sitten toista maata, aiai miten nätti kirpeä karviaismarjaisuus. Mahtavaa miten suutasupistava, miltei lambicmainen happamuus ja ennen kaikkea kirpeä hapokkuus marjasta on irronnut. Bretta tukee nahkaisena ja hieman hedelmäisenä marjaisuutta hienosti. Kerrassaan huikeaa siis. Kesäoluiden kesäolut - napakka hapokkuus virkistää ja vie janon mennessään. Hapokkuuteen turtuu hieman lasin loppua kohti ja lopulta onkin vaikea sanoa, kumpi tämän kaverin saison versioinneista on parempi. Pullahiivalla ja Bretalla käytetty "perusversio" vai tämä marjoilla tuunattu versio. Jääköön tilanne ratkaisemattomaksi, sillä oluet ovat niin erilaisia. Marjaversio on enemmän sour, perusversio on enemmän saison ja molemmat ovat erinomaisen hyviä! Oi mitä kirpeyttä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.