Olutarvio: Fuller's Past Masters 1914 Strong X

0 kommenttia
 

Past Masters 1914 Strong X

Panimo: Fuller's, Englanti
Oluttyyli: English Strong Ale
Alkoholipitoisuus: 7,3%
Saatavuus: Alkon tilausvalikoima (5,65€ / 0,5l)

Lontoon lyömätön Fuller's iskee taas tiskiin uuden Past Masters -sarjalaisen, eli menneiden vuosikymmenien uudelleen henkiin herätetyn reseptin. 1914 Strong X on siis Fuller'sin reseptikirjoista vuodelta 1914 löytynyt "Mild Ale", joka on nyt valmistettu samalla reseptillä uudelleen, mutta vahvempana kuin aiemmin. 
X Ale was colloquially known as "Four Ale" in London because it cost 4d a pint. It was a mild ale, however, 2014 Past Masters has been made slightly stronger at 7.3% ABV. The same raw materials have been used: pale ale malt, Brewer’s invert syrup No3 and dark syrup to give the sugars for fermentation. The hops include Goldings and Fuggles from England, although they may have been sourced from Belgium in the original brew in 1914.
Olen tykännyt näistä sarjan oluista todella paljon aiemmin. Varsinkin Past Masters Double Stout ja Old Burton Extra ovat osuneet kohteeseen.



Kaunis, kirkas, kultaoranssi ja rennosti vaahtoava olut. Tuoksu on hyvin Fuller'smainen - raikasta hedelmäisyyttä ja kukkeaa hunajaisuutta suhteellisen kliinillä, hieman hedelmäisellä käymisaromikkuudella. Käytetyt sokerisiirapit tuntuvat tulevan läpi hieman hunajaisella otteella. Humalointi on miellyttävän kukkeaa. Maku on kukkainen, luumuinen ja taatelimainen - hunajaisuutta tuntuu jälleen kandisokerimaisen kuorrutteen kera. Alkoholi paistaa tämän panimon kohdalla epätyypillisesti taustalta hieman läpi, mutta kukkaisuus on kyllä herkullista ja hedelmäisyyskin rokkaa. Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, lämmin ja sopivan maltillisesti hiilihappoinen. Maukas siemailtava, mutta ei tästä nyt irtoa sitä Fuller'sin taikaa - alkoholipitoisuus tulee liiaksi läpi ja tasapaino on hieman sivussa optimaalisesta. Periaatteessa kertamaistolla hintansa arvoinen, jos Fuller's panimona iskee, mutta toisaalta tämän voi ohittaa ja ottaa sen perinteisen Golden Priden, joka nyt vaan toimii paremmin.

Yhteenveto

Hedelmäinen, hunajainen ja turhankin "lämmin"
ARVOSANA: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.