Kotiolutta: Moukarkylän Hefe

0 kommenttia
 
Rauman kotiolutskenellä menee lujaa. Tekijöitä lienee jo useita kymmeniä, joista suurin osa hyvinkin aktiivisia. Yksi harrastus on johtanut jo panimon perustamiseenkin, sillä paikkakunnalla kaupallisen oluenteon on aloittamassa Mikko Lindenin perustama Linden Brewery. Paikalliseen panimoon on perehdyttävä tulevaisuudessa laajemmalla jutulla, mutta vielä ei ole sen aika. Nyt maistoon Seppälän Markon tekemää Moukarkylän Hefeä. Marko kävi kansalaisopiston kotiolutkurssillani alkuvuonna ja panohommat alkoivat tietysti heti kutkuttamaan. Nyt on jo muutamia pieniä satseja takana pussimäskäten.

Hefessä maltaina Vehnä (~52%) ja Sahtimallas (~48%). Humalina Magnum ja Cascade sekä mausteena inkivääri. Hiivana Wyeast 3333 - Bavarian Wheat


Oranssihtava, hiivojen kanssa asianmukaisen samea vehnä. Tuoksussa inkivääri nousee raikkaasti, mutta on siellä mukana tyylinmukaista banaanisen vehnäistä otetta ja hedelmäisyyttäkin. Maku on kevyt ja pirtsakan raikas. Inkivääri iskee heti alkumaussa mentholisen minttuisena kielelle, mutta pehmenee nopeasti banaanisen hiivaleivän astuessa esiin. Varsin maistuvaa on. Inkivääri on maltillisempaa kuin Rekolan Kesäkollissa, josta en juurikaan välitä. Tässä on banaania ja perusvehnän aromeitakin, jotka tuovat kaivattua runsautta kehiin. Rungossa on hieman makeutta ja sopivasti tuhtiutta. Hyvä, mentholisen raikas maku inkivääristä. Jos hefe jollain maustaa täytyy, niin inkivääri on siellä toimivimpien ratkaisujen joukossa. Wyeastin 3333 hiiva vaikuttaisi erittäin pätevältä saksalaistyylisen vehnän tekemiseen - tämä on kyllä tyyli, jossa kuivahiivat kannattaa yksinkertaisesti unohtaa, vaikka ne monessa muussa toimivatkin erinomaisesti. Laadullisessa mielessä tämä on täysin kunnossa, joten prosessi on hallussa ja Marko on huolehtinut hiivastakin niin, että se on käyttänyt vierteen olueksi tyytyväisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.