Testowitin kaupallisen erän ensimmäinen maisto

2 kommenttia
 
"Ja tapahtui niinä päivinä suuri ihme. Kaksi länsirannikon maltaista tietäjää näkivät Pyynikin suunnalta loistavan kirkkaan valon ja kohtasivat häikäisevän näyn - Testowit oli ilmestynyt."

Tänään se tapahtui. Pyynikin Käsityöläispanimolta tipahti postipaketti, jossa oli maistettavaksi parit putelit joulukuun alussa panimolla työstämäämme "Testowitiä". Kyseessä on siis Ruokapuoti Lumon omaolut, joka on teetetty Pyynikin Käsityöläispanimolla minun reseptilläni, jonka työstin Lumon Tero Suhosen ideasta. Oluen taustoihin voit perehtyä lisää täällä, sillä tässä jutussa keskitytään tähän hienoon maistamishetkeen. 


Istumme Ruokapuoti Lumon takahuoneeseen ja ilmassa leijailevaa jännitystä voisi leikata veitsellä. Tero suhauttaa ensimmäisen pullon korkin auki ja kaataa oluen lasiin. Vaahtoa muodostuu enemmän kuin niukasti kuohunneisiin testiversioihimme. Toinen pullo auki ja toiseen lasiin. Sitten tuoksu... samankaltainen kuin testierämme! Maku... samankaltainen kuin testierämme! Väri on nyt hieman tummempi - toki vaalea edelleen, mutta ei niin hailakan keltainen kuin testierässä. Tämä johtunee epäilemättä pakurin uuttoajasta, joka tähän kaupalliseen versioon oli tarkoituksella huomattavasti pidempi kuin koe-erässä. Ei siitä silti mustaa tullut vieläkään, vaikka aiemmin vitsailimme miten olisi perverssiä ja hienoa tehdä "Black Wit". 

Maitokauppavahvuiseksi olut on hyvinkin runsasmakuinen. Päällimmäisenä on witbiermäinen happamuus, sitten sitruksisuutta ja ananasta. Humalankatkeron sijaan lopussa puraisee hieman suuta supistava hapokkuus ja mausteisuus. Testierän yleisilme on ajan myötä muuttunut jopa hivenen lambicmaiseksi ja sama tapahtunee myös tämän kaupallisen erän kanssa - merkit ovat samalla tavalla ilmassa. Hyvin raikas ja maukas olut ja tässä vaiheessa siis hyvinkin samanlainen mitä testiversiomme saman ikäisenä. Testiversiossa olueen käytetyt yrtit ja tämä hapokas suuta supistava efekti ovat hiljalleen voimistuneet ja lopputulos on mennyt oikeastaan koko ajan mielenkiintoisempaan suuntaan. 

Olimme Teron kanssa molemmat hyvinkin tyytyväisiä lopputulokseen. Vielä on jäljellä hieman etikettihommia ennen kuin olut lasketaan Ruokapuoti Lumon hyllyille myyntiin. Tiedotan ajankohdasta heti kun se on tiedossa, sillä odotan innolla mitä mieltä kansan syvät rivit ja kanssahörhöt oluesta ovat.

Me onnistuimme!

2 kommenttia:

  1. Ei varmaan tartte Keski-Suomen oluthyllyiltä ja hanoista odottaa löytävänsä tätä? Erittäin kiinnostava tuote, mutta Raumalta asti en tule hakemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noin 350 litran erä tehtiin ja kaikki menee pulloihin. Kyse on Ruokapuoti Lumon omaoluesta, joten tuskinpa tätä muualle myyntiin tulee.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.