Kotiolutta: J #10 Porter

0 kommenttia
 
Isoveljen espoolaisyksiössä pantua kotiolutta kävi maistossa jo ennen joulua, mutta vasta nyt saan arvion naputeltua linjoille. Tällä kertaa kyseessä on erä #10, joka on miehen ensimmäinen kokeilu tummemmasta oluesta ja tyyliltään portteri.

Speksit: 
#10 Porter
Panopäivä: 18.10.
~5,6%
Hiiva: Safale S-04
Maltaat: Pale Ale, Munich, Cara Pale, Chocolate, Crystal 100 EBC ja Black
Humalat: Northern Brewer, Progress ja Target

Valmistajan mielipiteet: Ihan jees eka yritys. Seuraavaan lisää humalaa.

Käytännössä musta olut, jonka ylle muodostuu parisenttinen vaahto, joka kuitenkin melko nopeasti katoaa. Tuoksu on suklainen, leipäinen, hieman karamellimaltainen ja varsin runsaan kahvimainen. Varsin tyylikäs perusportterin tuoksu - tuoksulla on hyvä vahvuus, se tulee sopivalla intensiteetillä, eikä jää ns. "piippuun". 

Alkumaku on runsaan kahvimainen, lakritsamainen ja lähes savuinen. Stoutmaista paahdeasteikkoa. Loppu- ja jälkimakuun nousee suklaisuuttakin. Aika kova ja runsas paahteisuus. Maku tuntuu siitä syystä omaan suuhuni jopa enemmän stoutmaiselta - vaikka tyylirajat ovat toki häilyvät. Itse käsitän portterit hieman pehmeämmän paahteisina. Lopussa nousee tuntuvaa katkeruutta, humalointi on melko yrttistä ja on siinä ja siinä ettei se oluen kunnolla lämmettyä mene vihannesmaiseksi. 

Kokonaisuutena hyvä ja laadukas ensikokeilu tummempien oluiden saralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.