Olutarvio: Lehe Lõbus Njuufa

0 kommenttia
 

Lõbus Njuufa

Panimo: Lehe, Viro
Oluttyyli: Black IPA
Alkoholipitoisuus: 6,5%
Saatavuus: Virosta (Ostopaikka: Rimi, Tallinna, 2,37€/0,33l)

Virolaisen Lehen edellisessä maistamassani oluessa Aus Karu Tulebissa liikuskeltiin samalla tavalla eläinaiheissa kuin tässä Lõbus Njuufassakin. Aus Karu oli rehti karhu ja Lõbus Njuufa on "Jolly Newfie" eli iloinen newfoundlandinkoira. Näin panimo olutta sivuillaan kuvailee:
If dogs are not against the grain, then at some point you surely have admired a Newfoundland (‘Newfs’ or ‘Newfies’). This dog is an eye catcher and with a reason – majestic, massive, and strong dog who shines with dignity and kindness.

This gentle giant has given the inspiration to “Jolly Newfie”. This beer is also large, black, and friendly. Pilsner malt, Vienna and Munich malt give the beer its powerful body, roasted malt gives the dark black color, Cascade and Citra Brand hops give the friendly taste of hops.

Unlike the dog breed legendary for its bravery, Newfie beer is unable to save your life. However, it can warm up a night out with friends.

Tummanruskea, punertava ja vaahdoltaan melko niukka olut. Tuoksussa on varsin aromaattisen trooppista, mansikkaista ja greippistä humalointia sekä karamellimaista ja hieman paahdetun limpunkuorimaista maltaisuutta. Pääpaino on kuitenkin humaloinnilla, jos sokkona nuuhkisi niin veikkaus menisi varmaan IPA/APA -kategoriaan - sen verran vähäistä paahteisuus on. Maussa paahtomallas pääsee enemmän esiin, mutta kunnolla kuitenkin vasta loppumaun puolella. Alkumaku on makeahkoa ja runsasmaltaista karamellia, sitten kehiin hyökkää greippivetoinen ja mansikkainen (Citra) aromikas humalointi ja loppuvedossa sitten sitä paahdetta ja hieman suklaa-kahvi komboakin. Katkeruus jää yllättävänkin kepeäksi ja siitä syystä yleisilme on aivan turhan makea. IPA-tyylistä purentaa ei löydy - eikä oikeastaan paljoa muutakaan purentaa, vaikka aromaattisuutta on kiitettävästi. Lupaava ja hyvä alku, mutta vajaaksi jää - toisaalta taas sopii kyllä panimon kuvaukseen lempeästä koirasta.

Yhteenveto

Lempeä Black IPA
ARVOSANA: 7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.