Vieraana YLE Aamu-tv:ssä

0 kommenttia
 
Viime torstaina minulla oli ilo ja kunnia olla YLE Aamu-tv:n vieraana yhdessä Rekolan Panimon Jari Leinosen kanssa. Herkistelin kisakuntoa isoveikan kanssa keskiviikkona kolmen pubin kierroksella, jonka jälkeen istahdimme vielä nopeasti varsin myöhään suoraan panimoltaan hotellille saapuneen Rekolan Jarin kanssa alas toteamaan asiain tila - telsuun pitäisi mennä ja minun vieläpä esittelemään vehkeitäni. Jarin kanssa olimme istuneet tuopin ääressä aiemminkin, eli onneksi oli tuttu mies aisaparina. Tokkopa meistä kumpikaan silti tv-esiintymistä sen enempää jännitti, leppoisia olutmiehiä ja sahtiveikkoja kun ollaan ja aihe oli meille tuttu ja mieluinen.Aamu-tv:n studiolle päästiin kumpikin omin autoin ja ongelmitta. Saamamme lämmin vastaanotto viimeistään karisti pienimmätkin jännitykset harteilta. Rentoa porukkaa ja aidosti kiinnostuneita siitä, mistä olimme tulleet puhumaan. Lämpiössä oli hyvää aikaa kahvitella. Välillä lyötiin pakkelit naamaan ja sitten käytiin läpi välineistöä, mitä olin Raumalta asti paikalle raahannut - jos ei muuta, niin nyt tiedän, että "laitteistoni" mahtuu kokonaisuudessaan keskisuuren urheilukassin sisään. Itse lähetyshän meni oikein hyvin, ei ehditty edes jännittää, oltiin vaan omia itsejämme - tai Jarista en tiedä, mutta aika rennolta häiskä vaikutti, kuten aina. Jos et ole ohjelmaa vielä nähnyt, niin YLE Areenastahan se löytyy: "Myytti että olisi kiljua" – Kotona voi tehdä myös hyvää olutta (Yle.fi)


Tekniikan äijät hyökkäsivät apajille.
Sen verran onneksi löytyi pelisilmää, että kaadoin lähetyksessä vain pienet lasilliset kaikille - puoli pulloa jäi vielä tekniikan äijille, jotka hyökkäsivät lähetyksen päätyttyä apajille hämmästyttävän nopeasti. Kaikki vaikuttivat tykkäävään vehniksestäni, joka oli siis blogissa aiemmin sivuttu "Helmiweizen". Tuon ensimaiston jälkeen Pacific Gem -humalointi on kyllä huomattavan paljon paremmin integroitunut sinne vehnän perusmakujen sekaan, peräti niin hyvin, että saatoin maistattaa olutta kansallisessa tv-lähetyksessä. Lähetyksen jälkeen otimme lämpiössä vielä kahvit ja jatkoimme keskustelua juontajien kanssa aiheen tiimoilta. Pöydällä olleet kaksi muuta olutta - hunajaweizenbock ja Sahtibelgi #1 - menivät jakoon. Hunajaolut Aamu-tv:n tuottajalle, joka minut ohjelmaan kutsui ja Sahtibelgi Jarille. Mielenkiintoista kuulla aikanaan ammattimiehen kommentti kotioluestani. Hunajavehniksestä kirjoittanen blogiin juttua myöhemmin, se kun onnistui myös aika kivasti.

Oli todella mielenkiintoista nähdä ohjelmantekoa kulissien takaa. Kyllä siellä melkoinen tohina käy, sekunteja lasketaan lähetyksen alkuun ja inserttien kohdalla tykitetään studio nopeasti kuntoon ennen seuraavaa livepätkää.

Tästä matka jatkui kolmen panimon maakuntakierrokselle, jonka kohteina olivat Kosoolan (koti)Panimo, Rekolan Panimo ja Vakka-Suomen Panimo, siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.