Papabeersin ensimmäinen toimitus saapui perille

7 kommenttia
 

No niin, tästä se alkaa! Ensimmäinen laatikollinen suomalaisia pienpanimo-oluita Viron kautta kierrätettynä saapui käsiini tänään. Kirjoitin Papabeersistä maaliskuun alkupuolella ja lokakuun ensimmäisenä päivänä homma vihdoin realisoitui kun Papabeersin kauppa aukesi ensimmäistä kertaa. Tilauserä oli laatikollinen, eli 24 pulloa, johon sai vapaasti valita haluamansa oluet - valikoima tosin vielä tässä vaiheessa rajoittui Pyynikin Käsityöläispanimon oluisiin, mutta kenties se laajenee myöhemmin muidenkin panimoiden tuotteilla. Asialle on luonnollinen selitys - Pyynikin Käsityöläispanimon oluentekijä Tuomas Pere on Papabeersin perustaja. Mies kun halusi myydä myös yli 4,7% vahvuisia oluitaan suomalaisille eikä antanut lainsäädännön keinotekoisten rajoitteiden tulla sen eteen. Päättäväistä toimintaa, arvostan!

Lokakuun alussa siis aukesi kauppa, laatikollinen oluita kampanjahintaan 59€ (norm. 69€) ja toimitus siihen päälle kympin. Vertailun vuoksi samanlainen laatikollinen esim. Pyynikin Käsityöläispanimon palkittua Vahvaportteria maksaa Alkon tilausvalikoimassa 121,92€. Järisyttävä hintaero siis ja Papabeersin hinta sisälsi Suomen alkoholiveron, Suomen astiaveron ja Viron arvonlisäveron 20%. Jokainen voi tahollaan miettiä tätä hintaeroa, voisikohan se mahdollisesti johtua meidän alkoholimonopolistamme Alkosta? 

Oli miten oli, niin Papabeersin ensimmäinen setti myytiin loppuun neljässä vuorokaudessa - eikä kaikille halukkaille todellakaan riittänyt. Kysyntää siis oli pelkän puskaradion ja sosiaalisen median kautta kasaantunut. Ihmiset olivat turhautuneita ja halusivat muutosta - ja tämä oli jo ennen #viskigatea.

Itse tein tilaukseni heti ensimmäisten joukossa välittömästi sen jälkeen kun kauppa aukesi. Kaupanteko sujui muuten kuten normaalissa nettikaupassa, mutta maksaa ei voinut suoramaksulla heti, vaan lasku lähetettiin myöhemmin sähköpostilla ja maksettiin ihan normaalilla tilisiirrolla. Tilisiirron viestikenttään piti laittaa tilausnumeroa ja sähköpostiosoitetta jne. Eli joutui - herran tähden - oikein kirjoittamaan jotain. Normaalistihan nämä hoituvat parilla klikkauksella paypalin tms. kautta ja siinä se. Ei mikään ylitsepääsemätön vaiva, mutta ei nykyaikaakaan. Toimitukset ovat myös hieman myöhästyneet luvatusta, mikä nyt ei itseäni niinkään haittaa - minullahan on olutta nurkat piukassa muutenkin. Eka kerta on aina eka kerta ja pääasia on, että oluet ovat nyt perillä ehjinä ja oikeellisesti toimitettuna. Parannuksia on luvassa tulevaisuudessa, kuten Papa facebookissa kirjoittaa: Jään mielenkiinnolla seuraamaan tilanteen kehittymistä. Papabeersin verkkokauppa on nyt alhaalla päivitysten vuoksi, mutta sen pitäisi aueta jälleen 1.12 osoitteessa http://www.papabeers.com/ - Asiasta tiedotetaan Facebookissa, joten kannattaa seurata Papaa myös siellä.

Paketin saapumisesta vielä sen verran, että tänään puoliltapäivin napsahti tekstari kännykkään, että paketti on noudettavissa Rauman Valintatalosta. Hain kilisevän paketin. Ihan peruspahviloota, ei mitään pehmusteita ja teippiäkin melko kevyesti. Kaikki pullot kuitenkin ehjiä. Kuriirina oli toiminut PostNord - onneksi, sillä Itellan mankelista en uskoisi paketin selvinneen. 

Suomalaista pienpanimo-olutta (lähes) kotiovelle, onhan tää hienoa! Pitää kuitenkin samalla muistaa se, ettei tässä ole kyllä järjen häivääkään - roudata nyt ensin Viroon ja sitten takaisin. Samat kamat voitaisiin yhtä hyvin myydä ja postittaa suoraan Tampereelta ja kaikki voittaisivat. Mutta ei, ei meillä Suomessa.

7 kommenttia:

 1. Tuosta pahvilaatikon kuvasta näkee että tais käydä melkeen huonosti niinku omanki laatikon kohdalla. Siwan neiti nosti kahvasta ja sehän repes.

  VastaaPoista
 2. Eipä kuluttajan kannalta ole juurikaan merkitystä, että kulkeeko tavara Viron kautta vai suoraan panimolta. Veikkaan että toimituskuluissa eroa olisi muutama hassu euro. Tähän kun huomioi vielä alv eron (20 vs 24) niin lopputulema + - 0.. Tosin tässä ei ole huimioitu webbisaitin, kaupan, varaston, ym muun logistiikan kustannuksia.. Pitkällä tähtäimellä (ottaen huomioon että panimolta myyminen olisi sallittua) tämä ratkaisu varmaan yrityksen kannalta edullisempikin (viron köykäisempi yrittämisen verotus)..

  VastaaPoista
 3. älkääs nyt.. tällä versiolla on työllistävä vaikutus. niinhän se on puolueillakin sloganina "TYÖTÄ!" :)

  VastaaPoista
 4. Alkoon verrattuna logistinen ero ei ole valtavan suuri. Alkossakin oluet toimitetaan ensin Vantaalle keskusvarastoon ja sieltä paikallisiin Alkoihin. Olisihan olutta mukavampi kehua lähiolueksi, jos sen olisi voinut ostaa ilman tuollaista kierrätystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähiölutta suoraan panimoilta tulossa Alkoihin ensi vuonna. Hinnatkin laskee, kun panimot toimittavat itse. Alkon logistiikka vaikuttaa kovin tehottomalta.

   Poista
 5. Pakkaus vaikuttaa tosiaan hieman riskialttiilta. Mutta pääasia, että itse oluet ovat ehjiä. Itsehän myöhästyin, mutta kohta uusi yritys!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.