Kotiolutta: Ukonmalja Regalia ESB

0 kommenttia
 
Tämä Ukonmaljan olut tuli nautittua jo hyvä tovi sitten, mutta arvio on jäänyt reittausvihkosen kätköihin erinäisten kiireiden vuoksi. Nyt Tommi saa kuitenkin vihdoin palautteen tästä hänen tyyliinsä varsin erikoisestakin oluesta - tässä ei nimittäin ole minkäänlaista twistiä tai kikkailua, vaan kyseessä on ihan vaan tavallinen ESB. Tommi oli blogijuttunsa perusteella harkinnut aluksi oluen maustamista rosmariinilla, mutta oli sitten jättänyt sen tekemättä. Viittä eri mallasta, Progress ja Boadicea humaloita ja Wyeast London ESB hiiva. Nautittiin urheilun kanssa, sitenhän brittioluet ovat usein parhaimmillaan.

Oluella on kuparinen väri, vaahto on keskiverto ja kestävä. Tuoksu on hieman paahteisen pähkinäinen, aromaattisen kukkea ja brittityylisen keksimäinen. Enemmän lämmettyään mukaan hiipii myös karamellimaisia sävyjä ja ehkä hitunen aprikoosia. Brittityylisen hillitty tuoksu.

Maku on kuivahko, makeutta ei juurikaan nouse esiin. keksiä, pähkinää ja hitunen karamellimaisuutta. Humalointi on melko tiukka, siinä on brittityylinen sitruspuraisu, joka on terävä, mutta ei niin hedelmäinen kuin jenkkityylinen. Hitunen myös kukkaisuutta. 

Kyllä tämä enemmän bittermäinen on kuin ESB, tällainen fiilis ainakin minulle tulee. Ei niin tukeva ja makea kuin ESB, vaan kuiva bitterisyys pysyy pääpiirteenä alusta loppuun. Aivan aidon britin tuntuinen kuitenkin ja sellaisena erittäinkin nautittavan kulauteltava. Hyvä olut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.