Olutarvio: Iso-Kallan Savo Pale Ale

0 kommenttia
 

Savo Pale Ale

Panimo: Iso-Kallan Panimo, Suomi (Kuopio)
Oluttyyli: Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Ruokakaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma)

Bongasin eilen jouluolutostoksilla ollessani myös tämän maistamattoman kuopiolaisoluen. Aiemmin olen maistanut panimolta bitterin, vehnäoluen ja saisonin, jotka olivat kaikki sellaisia hyviä perusoluita. Viime vuonna perustettu panimo tuntuu päässeen hyvään vauhtiin, erilaisia oluita on julkaistu jo ainakin yhdeksän. Suitsutin jo viimeksi panimon kotisivujen informatiivisuutta, näin ne oluiden speksit pitääkin ilmoittaa! Jenkkisuuntainen Pale Ale siis speksien perusteella ja IBU-lukemakin vaikuttaa lupaavalta, ehkei tätä ole tehty siihen kuuluisaan "Jalasjärveläisen turkistarhaajan makuun".



Utuinen, kultaoranssi olut, jonka ylle rakentuu runsas vaahto. Vaahto jättää tiheää pitsikuviota lasin reunoille. Tuoksu on hieman kirpeän omenainen, turvemainen ja jollain tapaa mausteinen. Ei liene tarkoitetussa kuosissa, vaan haiskahtaa laatuongelmalle, joka ei ole kuulemani mukaan ole tämän panimon kohdalla ihan tavatonta. Maku jatkaa samaa omenaista (acetalhyde?), hieman kirpsakkaa ja tympeän turvemaisen tunkkaista rataa. Loppuvedossa nousee greippistä katkeroa, mutta mistään APA-tyylisestä juomasta ei voida puhua. Suutuntuma on kevyt. Turha kai arvioida sen enempää, koska tuote ei ole kunnossa. 

Toivottavasti kyse olisi vain tästä pullosta, eikä koko satsista, sillä silloin on laadunvalvonta pettänyt. Ei tällaista kamaa tietoisesti myyntiin kannata laskea, menee maine ja sen jälkeen asiakkaat. Prosessit kuntoon ja uusi yritys.

Yhteenveto

Laatuongelmainen tapaus
Ei arvosanaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.