Olutarvio: Nøgne Ø God Påske 2012

3 kommenttia
 

Nøgne Ø God Påske 2012

Panimo: Nøgne Ø, Norja
Oluttyyli: Vehnäale
Alkoholipitoisuus: 6,5%
Saatavuus: Alko (6,34€ / 0,5l)

Grimstadin huippupanimon anti Alkon pääsiäisvalikoimiin on tämä 6,5% vehnäale. Etiketissä varoitetaan, että pullo saattaa avatessa kuohahtaa ja suositellaan tarjoilulämpötilaksi kolmea astetta, siis jääkylmää. Itse ajattelin ihan jääkaappikylmänä korkata. Etiketti on muuten melko epätyypillinen tälle panimolle, siinä on jopa kuva panimon helposti tunnistettavan O-logon lisäksi. Olut on pantu jo toukokuussa 2011, eli tätä on rauhassa kypsytelty. Ei todellakaan mitään "pukataan äkkiä markkinoille ja rahat pois kuluttajilta"-meininkiä. Pidemmittä puheitta itse asiaan, kaikkihan Nøgnen tuntee ja jos ei tunne niin olisi syytä tutustua.


Pullo aukeaa, tsiffff... eikä mitään. Olut ei etiketin varoituksista huolimatta pyri purkautumaan ulos pullosta, hyvä niin, vaikka lavuaarin päällä varmuuden vuoksi availinkin. Suosittelen silti varovaisuutta, tämähän saattoi olla vaikka poikkeava yksilö, musta lammas. Lasissa olut kuitenkin vaahtoaa varsin mukavasti. Eikä utuisessa ja tumman oranssisessa ulkoasussa muutenkaan ole valittamista. Tuoksu on saippuainen, hieman aromaattisen parfyyminen, vehnäisen maltainen ja hiivainen. Miellyttävä tuoksu. Hyvin belgiolutmainen ja vehnäisen happamahko maku on kuivahko, päärynäisen hedelmäinen, mausteisen hiivainen ja hivenen saippuainen. Humalointi on kevyen ruohoista ja jälkimaussa on yrttisyyttä. Hyvää kamaa, kuivahkoa, hapanta ja hiivaisen vehnäistä. Maistuu erinomaisesti kaltaiselleni vehniksien ystävälle, joka pitää belgioluista.

Yhteenveto

Vehnäinen, mausteisen hiivainen ja kuivahko belgityylinen olut.
ARVOSANA: 8+

3 kommenttia:

  1. Itse maistelin tätä pääsiäis Nøgnea tuossa kesän alussa ja olin lukenut tämän reittauksesi muutama minuutti ennen tsifff ääntä. Huono muistisena en muistanut varoa ja olohuoneen sohvapöytä lainehti maton kanssa kilpaa tästä melko maukkaasta juomasta. Toki juomaa riitti myös lasiin, että sitä pääsi maistelemaan. Itsellenikin maistui oikein hyvin, kun vehnät ja belgit on sydäntä lähellä.

    VastaaPoista
  2. Join tätä 2011 valmistettua Påskea nyt pari vuotta myöhemmin pääsiäisen kynnyksellä. Mahtaako olla lisävuosi tehnyt hyvää, mutta erinomaiselle maistuu...

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.