Olutarvio: Höss Maibock

16 kommenttia
 

Höss Maibock

Panimo: Privatbrauerei Höss der Hirschbräu , Saksa
Oluttyyli: Heller Bock
Alkoholipitoisuus: 6,5%
Saatavuus: Alko (4,74€ / 0,5l)

Arvioinnissa tämä Alkon maaliskuun uutuuksiin lukeutuva Hössin Maibock. Mai tarkoittaa saksaksi kevättä ja kevääseen tällainen vaalea bock ilman muuta sopiikin. Alkoholipitoisuus riittää lämmittämään vielä viimeisten talvisten tuulahdusten aikana, mutta maku on jo kallellaan kesäisempään suuntaan. Hinnasta on pakko kitistä taas kerran, lähes vitosen hintalappu on liikaa tällaisesta saksalaisesta perusoluesta. No, ei oo pakko maksaa jos ei taho ja minä kun niin kovasti tahdoin. Tämä ei siis kuulu Alkon pääsiäisvalikoimaan, joten tätä saanee vielä myöhemminkin keväällä, jos ei vielä tohdi maistella.Kauniin kultainen olut, jonka vaahto jättää tiheäsyistä pitsiä lasin reunoille. Maittavan näköinen. Tuoksu on puhtaan viljainen, hunajainen ja kevyesti makea. Maku on kevyesti makea, tuhdisti maltaisuutta ja hiven hunajaa sekä toffeeta. Humalointi on mieto ja jälkimaku kuivuvan yrttinen. Varsin tasapainoinen olut, jonka suutuntuma on keskitäyteläinen, pehmeä ja melko maltillisen hiilihappoinen. Saksalaista laatua, hyvä olut omassa kategoriassaan. Tällaiset puhtaat mallaspläjäykset tekevät välillä hyvää!

Yhteenveto

Hunajaisen maltainen, tasapainoinen ja helposti nautittava olut
ARVOSANA: 8

16 kommenttia:

 1. Onkohan tuo infoboksi ylhäällä ihan onnistunut..? Meikäläiselle ainakin näkyy alkoholipitoisuus 2,1/ ja saatavuus-kohdassa 0,30e/6,1l. Noilla hinnoilla ei ainakaan pitäis olla valitettavaa :) Linkittyy kyllä oikein alkon sivuille siitä painaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää. Testasin uusimmalla Firefoxilla, Chromella ja Internet Explorer 7:llä ja 9:llä. Firefox ja Chrome näyttävät laatikon oikein (CSS3 tehostein). Internet Explorerit näyttävät laatikon ilman tehosteita, vähemmän silmäkarkkia, mutta silti oikeelliset tiedot.

   Mikä selain sinulla?

   Poista
  2. Paljonko sulla menee viikossa noin suunnilleen keskimäärin olueen rahaa ja montako litraa olutta kuluu?

   Poista
  3. Firefox. IE:llä katsellessa tiedot näkyy kuten pitääkin, mutta sitä silmänruokaa oli tosiaan vähemmän. Sehän tosiaan voi olla, että tällä koneella ei välttämättä uusinta firefoxia ole. Testaan illemmalla vielä kotona ja kirjottelen tänne, miltä näyttää.

   Poista
  4. Anonyymin kysymyksiin "Paljonko sulla menee viikossa noin suunnilleen keskimäärin olueen rahaa ja montako litraa olutta kuluu?", voin vastata molempiin kohtiin, että sen verran kuin hyvältä tuntuu.

   Poista
  5. Mikä tuntuu hyvältä?
   Alkoholin käytön määrästä ei tietenkään voi puhua ettei saa alkoholistin leimaa?

   Poista
  6. Jos kerron montako litraa olutta juon viikossa, niin eihän se kerro alkoholinkäytöstäni vielä mitään. Oluita on eri vahvuisia, alkoholittomiakin.

   Monessako olutblogissa sinä käyt nimettömänä jeesustelemassa viikossa?

   Poista
  7. En harrasta jeesustelua, mutta ei sitä tarvi herneitä vetää nenään jos esittää asiallisen kysymyksen, ite kyllä pystyn sanomaan montako litraa ja minkä vahvuista olutta menee viikon aikana noin keskimäärin jos sitä joku kysyy.
   Mutta eihän sitä tietenkään pakko ole vastata jos ei halua.

   Poista
  8. Pahoittelut, vaikutti vaan siltä, että tulin jo etukäteen leimatuksi alkoholistiksi, koska kirjoittelen olutblogia nettiin, enkä kerro paljonko kulutan viikossa.

   Se jäi vielä mietityttämään, että minkä takia joku haluaisi tietää, paljonko kulutan olutta viikossa? Mitä sillä tiedolla tekee?

   Rehellisin vastaus siihen kysymykseen on edelleen, että sen verran kuin hyvältä tuntuu. Kulutettuja euroja tai litroja en mietiskele sen tarkemmin, koska määrät eivät loppujen lopuksi kasva kovin suuriksi. Euroja menee kuitenkin litroja enemmän :)

   Poista
  9. Kunhan vaan kysyin mielenkiinnosta, että paljonko olutharrastaja juo.

   Poista
  10. Minuakin kiinnostaa se, että miksi herra/neiti anonyymiä kiinnostaa jonkun toisen oluenjuonti ja rahankäyttö?
   Mitä se sinulle kuuluu ja mitä sinä sillä tiedolla teet?
   Olutharrastuksessa on kyse laadusta eikä määrästä. Joskus olutta menee enemmän ja joskus taas ei yhtään. Rahaa kuluu paljon, mutta harrastukse vievät aina rahaa, kun mennään tälle tasolle.
   Onko oluesta bloggaaminen mielestäsi jotenkin haitallista yhteiskunnalle, kun hän kehuu täällä monia alkoholipitoisia juomia?
   Tekeekö se mielestäsi alkoholistin, jos käyttää paljon rahaa alkoholiin?

   Poista
  11. Ei olutharrastajilla ole mitään vakiomäärää.
   Joskus tulee juotua enemmän, kun on maistamattomia oluita paljon.

   Poista
  12. Näinhän se on. Ja oluiden hinnat saattavat heitellä jatkuvasti, niin ei sitä kyllä pysty oikein arvioimaan miten paljon keskimäärin viikossa menee. Sitten pitäisi laskea koko vuoden keskiarvo, mutta who cares?

   Poista
 2. FF 11 täällä. Sama vika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jumankekkuli, mulla ei taida kotona olla uusinta firefoxia. Aiemmalla versiolla näkyi oikein. Pitää myöhemmin testailla paremmin. Kiitos tiedosta.

   Poista
  2. Näyttää siltä, että sain tuon fiksattua. Aluksi nyt tosin vain tämän arvion osalta. Uudet infoboksit on muutamassa aiemmassakin. Ilmoitelkaapa, jos vielä takkuaa.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.