Vuosi 2011 - Fiilistelyä ja statistiikkaa

0 kommenttia
 
Reittausblogin ensimmäinen kokonainen vuosi  alkaa olemaan täynnä (blogihan on perustettu elokuussa 2010) ja on aika ottaa katsaus kuluneeseen vuoteen. Blogikirjoituksia ennen tätä on kertynyt 160, eli noin 13 kappaletta kuukaudessa. Suurin osa kirjoituksista on tietysti olutarvioita, mutta joukkoon mahtuu myös alkoholipoliittisia kannanottoja ja katsauksia Alkoon tuleviin tuotteisiin. Reittausblogin facebook sivu avattiin tammikuussa täydentämään varsinaisen blogin antia ja tähän mennessä seuraajia on kertynyt mukavat 77 kappaletta. Keväältä parhaiten mieleen on jäänyt omalta osaltani varsin huvittavaksin kääntynyt vääntö Alko Arkadian myymäläsiirroista. Aktiivisimpia kirjoituskuukausia olivat heinäkuu ja elokuu, jolloin juttuja kertyi yhteensä kokonaiset 34 kpl. Syykin on selvä, pääjuovolla oli silloin kesäloma. Loppuvuoden kovin juttu oli tietysti blogin ja blogittajan menestys Olutoppaan vuosiäänestyksissä.

  
Kesällä blogattiin ulkoa.
Vuoden 2011 ja samalla blogin koko historian luetuin teksti oli ylivoimaisesti "Suomen Paras Olut 2011 tulokset", jota on luettu yli tuhat kertaa. Blogia käytiin kurkkimassa vuoden aikana yli 40000 kertaa, eli reilusti yli 100 kertaa päivässä. Lukijamäärät ovat muutenkin olleet nousussa koko vuoden ajan. Eniten tuntuu kiinnostavan Alkon kausioluita käsittelevät jutut ja erinäisissä tapahtumissa tai testeissä menestyneet oluet. Esimerkiksi Beer Hunter's Mufloni Single Hop Simcoen voitto Helsinki Beer Festivaleilla sai tämän kolmisen viikkoa ennen festareita tekemäni jutun lukukerrat tuplattua ja HS:n ja IS:n jouluoluttestit voittaneen Urbockin olutarvion suosio on ollut runsas.

Alkon kausioluet kiinnostivat lukijoita
Lukijoiden kommentit blogiteksteihin ovat myös ilahduttavasti lisääntyneet. Blogin tehtävä onkin aikaansaada keskustelua ja lisätä tietoutta. Oman mielipiteen saa ja pitääkin tuoda julki ja jos jokin asia mietityttää, voi sitä kysyä blogitekstin alla. Pyrin vastailemaan parhaan kykyni mukaan ja mahdollisimman nopeasti. 

Mukava on ollut myös todistaa myös muiden olutblogien aktiivista kirjoittelua, levittäkäämme  hyvän oluen ilosanomaa ensi vuonnakin! Haluan toivottaa kaikille aktiivisille ja satunnaisillekin blogin seuraajille onnea vuodelle 2012!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. 
-Harri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.