Olutoppaan vuosiäänestyksien tulokset 2011

2 kommenttia
 
Suomen suurimman ja kauneimman olutyhteisön, Olutoppaan, perinteiset vuosiäänestykset ovat tältä vuodelta ohi. Reittausblogille satoi mainetta ja kunniaa, sillä allekirjoittanut voitti nyt toisena vuotena peräkkäin Vuoden Olutarvioijan tittelin ja Reittausblogi valittiin toiseksi parhaaksi Suomenkielisten Olutblogien sarjassa. Mykistävää, kiitoksia!

Parasta Suomenkielinen olutblogi valittiin nyt ensimmäistä kertaa ja voittaja oli itseoikeutetusti pitkän linjan blogiveteraani Ari Juntunen blogillaan Arde arvioi. Äänestin itsekin Ardea, sillä mielestäni vuoden mielenkiintoisin blogikirjoitus, eikä ainoastaan olutblogien keskuudessa vaan ylipäätään, on lähtenyt hänen näppäimistöstään. Kirjoitus on eräänlainen muistokirjoitus edesmenneelle olutlegenda Don Youngerille, voit lukea sen tästä linkistä.

Muissa sarjoissa voittajia olivat mm.:

Paras suomalainen Olut:
Plevnan Siperia

Siperia valittiin pisteytysten perusteella, eikä siis Olutoppaan käyttäjien äänestyksellä, kuten muissa sarjoissa. Ehdottomasti kuitenkin oikea valinta. Saatavuus rajoittuu olutravintoloihin, mutta sikahintaista tynnyrikypsytettyä versiota saa Alko Arkadiastakin. Olen itse päässyt maistamaan normi-Siperiaa kerran, viime vuonna Olutoppaan pikkujouluissa Olutravintola Pikkulinnussa ja tynnyrikypsytettykin maistui. Olen tämän viikon lauantaina taas matkalla Pikkulintuun samoissa merkeissä ja kaipa tuota on maistettava uudelleen, uskomaton olut!

Vuoden tulokasolut Alkossa: 
Nøgne Ø Imperial India Pale Ale (#500)

Tätä hehkutin blogissa aiemmin arvosanan 9½ arvoisesti. Viimeksi ostin tätä kolme viikkoa sitten ja silloin pullo ei ollut aivan niin hyvää kuin aiemmin, sattui ehkä hieman huonompi erä kohdalle, mutta parhaimmillaan parasta.

Vuoden tulokasolut Arkadiassa:
Emelisse Imperial Russian Stout

Vanhemman koulukunnan Imperial Stout, suolainen ja hieman hapan, mutta pirun maistuva! Ei enää saatavilla Arkadiasta.

Vuoden tulokasolut maitokaupoissa:
Oakham Citra

Raikas brittiläinen Pale Ale, johon citra-humala tuo herkullisen hedelmäisyyden. Kokeile jos näet!

Paras suomalainen olutpanimo: 
Panimoravintola Beer Hunter's, Pori

Ensimmäistä kertaa tässä sarjassa voitto Poriin, hienoa! Panimoravintolassa en ole vielä päässyt käymään, mutta blogista löytyy arvioituna panimon pullotettuja tuotteita.

Paras suomalainen olutravintola: 
Gastropub Tuulensuu, Tampere

Tuulensuulle tämä voitto oli jo toinen putkeen, en ole paikalla käynyt, mutta en epäile hetkeäkään etteikö voitto olisi ansaittu. Tsekkaa jos liikut Mansessa.

Vuoden valopilkku:
Pienpanimot menestyivät taantumasta huolimatta

Vuoden riippakivi:
Pienpanimoiden ulosmyyntikielto

Vuoden valopilkku ja riippakivi liittyvät molemmat pienpanimoihin, toinen ilahduttavalla ja toinen käsittämättömällä tavalla. Voitte itse päätellä kumpi on kumpi.

Onnittelut voittajille!

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia kohteliaisuuksista ja tiukasta kisasta! Minäkin äänestin Reittausblogia, onhan tämä laadullisesti aivan eri tasoa kuin oma vanhanaikainen lyhyitä arvioita ripotteleva raportointiareenani. Tuollaisia Younger-jutun tapaisia pitäisi yrittää kirjoittaa lisää, mutta aika ei tahdo riittää pysähtymään pohtimaan asioita laajemmin.

    VastaaPoista
  2. Onnitelut voittajalle ja voittajille, lauantaina juhlitaan.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.