Olutarvio: Vakka-Suomen Jouluolut 2011

4 kommenttia
 
Vakka-Suomen Jouluolut 2011
 • Panimo: Vakka-Suomen Panimo
 • Maa: Suomi
 • Alkoholipitoisuus: 4,5
 • Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Prisma, Rauma)
 • Oluttyyli: Savuolut

Vakka-Suomen Panimon maitokauppavahvuinen jouluolut on tänä vuonna tyyliltään vaalea savuolut. Hyvä idea, sillä vaalea väri ei säikytä karhukansaa ja savu sopii hyvin kinkun kanssa yhteen. Tämä on melko varmasti suunniteltu ruokajuomaksi ja siinä se onnistuukin varsin hyvin. Lue arvio alta.


Väri on kullankeltainen ja kirkas ja vaahto keskiverto sekä nopeasti katoava. Tuoksu on mukavan pehmeästi savukinkkuinen ja hieman ruohoisen humaloitu. Tuoksussa on kunnon savuisuus, eli mitään välimallin olutta tässä ei ole lähdetty tekemään. Suussa olut paljastuu varsin hyvärunkoiseksi vahvuuteensa nähden. Maku on hyvä - Pehmeää maltaisuutta, hienoisesti hedelmäisyyttä ja sopivasti savuisuutta. Savuisuus ei jyrää liiaksi vaan maltaisuuskin pääsee esiin. Lopussa on vielä ruohoinen humalointi maltillisella katkeruudella, joka jatkuu pitkälle jälkimakuun. Ehkä hieman metallisuuttakin pystyy aistimaan jälkimaussa, mutta ei se nautittavuutta kuitenkaan kaada. Tässä on savuolut bulkkilagerin ystäville. Toimii varmasti hyvin ruokajuomana joulupöydässä. Ehdottomasti positiivinen yllätys.

Yhteenveto: Helposti lähestyttävä savuolut. 
Nautintasuositukset: Ruokajuomana noin 8-10 asteisena. 

ARVOSANA: 8-

  4 kommenttia:

  1. Naapurissasi sijaitsevan "olutseuran" edustajan kommentti oluesta SK:n Nyt-liitteessä: "Haju ei oikein miellytä, tulee suovesi mieleen."

   VastaaPoista
  2. Hahaa! Luinkin tuon jutun. Joku ystävällinen sielu oli sen Olutoppaan foorumille laittanut. Tässä linkki: http://www2.satakunnankansa.fi/verkkolehti/virta/a/2011/12/09/page5.htm

   VastaaPoista
  3. Jaahans, tätä savuista pilssiä ei vissiin saakaan sitten täältä pohjoisemmasta Suomesta...mutta kiitos jälleen arviosta, kummiskin :) VASP on hieno panimo, jolla on hyvät perustuotteetkin (varsinkin Pale Ale), vaikka itse olenkin viime aikoina innostunut enemmän Malmgårdin tai jopa Stallhagenin olusista, jos näitä suomalaisia tunnetumpia pienpanimoita vertaillaan.

   VastaaPoista
  4. Maistoin ja siihen jäi. En saanut juotua kuin hiukan tuota sotkua. Maku oli kitkerä ja muistutti ylikäynyttä kotikaljaa.

   VastaaPoista

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.