Olutarvio: Maku Savu Porter

0 kommenttia
 

Savu Porter

Panimo: Maku Brewing, Suomi (Tuusula)
Oluttyyli: Savuportteri (Smoked Porter)
Alkoholipitoisuus: 5,9%
Saatavuus: Olutravintolat? (arvioitu pullo saatu panimolta)

Nyt arviointiin Maku Brewingin pari viikkoa sitten lähettämästä näytesetistä Savu Porter, joka oli Alkon käsityöläisoluiden joukossa viime vuonna, itse asiassa tasan vuosi sitten. Nythän Alkossa on tämän vuoden setti tullut juuri eilen myyntiin. Muistaakseni maistoin tätä viime keväänä, mutta ilmeisesti nautintatilanne oli sellainen, ettei arviota tullut tehtyä. Saattoipa kyseessä olla jopa pelätty ja vältelty sosiaalinen tilanne. Ihanteellisestihan olut nautitaan pimeässä ja yksin. Muistelisin kyseessä olleen ihan kelpo portteri. 

Ainesosat: Pale ale-, crystal 100-, dark ale- ja savumaltaat, suklaamaltaat ja mustat maltaat, humalina Chinook ja Willamette
  

Tumman punaruskea olut, joka vaahtoaa melko maltillisesti - maltillinen toki oli kaatokin. Tuoksu on tosiaan enemmän portermainen kuin savuolutmainen. Siinä on paahtomallasta, kylmää kahvia ja hieman nokista, sekä hennon palvikinkkuista savuisuutta. Olut on suussa keskitäyteläinen, hiilihapoiltaan sopivan pehmeä. Maku koostuu paahteisuudesta, kevyestä kermaisuudesta ja lempeästä nokimaisesta savuisuudesta. Katkeroa on sopivasti - se ei ota sen suurempaa roolia, mutta homma toimii. Voisi omaan makuuni olla selvästi savuisempikin, mutta ei huono näin hieman savuisena perusportterinakaan. Ei Makun terävintä kärkeä, mutta jatkaa panimon selkeää linjaa ollen tasapainoinen tyylinsä edustaja. Niinhän Makun oluet on oikeastaan nimettykin, tyylinsä mukaan, ja niitä kun pyytää, niin sitä saa mitä tilaa. Laatutaso on jälleen moitteeton, en ole tältä panimolta yhtään huonoa pulloa tai erää vielä maistanutkaan. 

Yhteenveto

Perusportteri hennolla savuisuudella
ARVOSANA: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.