Alkon käsityöläisoluet 2016: Beer Hunter's Mufloni Imperial Stout

1 kommenttia
 

Mufloni Imperial Stout

Panimo: Beer Hunter's, Suomi (Pori)
Oluttyyli: Imperial Stout
Alkoholipitoisuus: 10,0%
Saatavuus: Alkon käsityöläisoluet (4,95€ / 0,33l)

Kotimaista Imperial Stoutia alle vitosen pullo Alkosta. Milloin viimeksi on nähty vastaavaa? En ala nyt tarkistamaan, mutta ulkomuistista heitettynä menee vuoteen 2013 ja Plevnan Siperiaan, joka silloin maksoi 4,50€. Silloin toki valmistaja myönsi, että kyse oli enemmänkin kädenojennuksesta kuluttajille, kuin varsinaisesti bisneksestä, vaikka omat toki varmasti pois otettiinkin. Porissa pari vuotta sitten Herralahteen tuotantoaan laajentanut Beer Hunter's tekee nyt myös kovan tempun ja painaa kuningasoluensa hinnan alle vitoseen. Eipä tarvi kauaa Alkon hyllyllä miettiä ottaako sen korkeammalla litrahinnalla varustetun ei niin kiinnostavan "perusoluen" vaiko yhden Suomen kovimman panimon oletettavasti herkullisen "big beerin". Näin se vuosittainen "näyteikkuna" Alkossa otetaan haltuun, kuten jo eilen Hiisin Loviatarin arviossanikin vihjailin.

 
 
Musta olut, mokkaisella ja runsaan pitsikkäällä tiheällä vaahdolla. Tuoksussa on maltaan mahtia - voimakas suklaisuus karamellistoffeisessa pohjassa ja paahteisen kahvisella päällyksellä. Sitrusmainen humalointi pyrkii esiin taustalta, mutta haluan keskittyä nyt enemmän suklaisuuteen, joka on herkullisella tasolla. Varsin oppikirjamainen tuoksu. Maku on makeahko, runsaan maltainen ja pehmeä. Karamellimaisuutta, toffeeta ja suklaata - sellainen terävin tuhkainen ja kahvimainen paahde on hyvin pienessä roolissa tässä impissä. Nyt mennään maltainen pehmeys edellä, vaikka toki loppumaussa melko voimakkaan katkeruuden myötä päädytäänkin täydelliseen makean maltaan vastapariin, eli suolaiseen lakritsiin. Suutuntuma on täyteläinen ja pehmeän hiilihappoinen. Paras suomalaisolut vähään aikaan. Täysin oppikirjamainen suoritus runsasmaltaisesta Imperial Stoutista. Miksi en hakisi lisää? 

Yhteenveto

Runsaan maltainen huippu-IS
ARVOSANA: 9½

1 kommentti:

  1. Tästä ensimmäinen mieleen tullut ajatus oli "Täyttä olutta" erästä toista porilaista lainaten! Jotenkin mikään elementti ei noussut yli muiden, mutta silti sieltä löytyy vaikka mitä. Tasapainoinen esitys. Makeus on saatu taitettua mukavalla katkerolla, on nimittäin huomattavasti ällömakeampiakin esityksiä tullut juotua. Onneksi sain tilattua muutaman ylimääräisen pullon lähialkoon :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.