Kotiolutta: BBHBC Katajainen Ansa (Reittausblogin reseptillä)

0 kommenttia
 
Nyt maistoon lähes paikallista kotiolutta BBHBC:ltä eli Beer Brothers Home Brewing Companyltä. Kyseessä on eurajokelainen mieskaksikko, joka toki kuuluu alati kasvavaan ja yhä aktiivisempaan Rauman kotipanijat -ryhmäämme. Kaverit operoivat nykyään, mm. juuri tätä kirjoitettaessakin, Grainfather kotipanolaitteistoa, mutta tämä Katajainen Ansa on tehty vielä kattilalla ja pesuvatisiivilällä.

Kyseessä on minun Reittausblogissa julkaisemallani reseptillä tehty Imperial Porter, joten nyt ollaan todella mielenkiintoisen kokemuksen äärellä. Tutut kaverit panneet omilla laitteillaan minun reseptilläni... kutkuttavaa. Olut on vielä tuoretta, pullotettu 21.12.2015. Minulla on muutama pullo omaakin erää, pantu 4.12.2014, vielä jäljellä, mutta en ota nyt rinnakkaisvertailuun. Vahvuutta pitäisi olla siis noin 8%, humalina brittiläiset East Kent Goldings ja Fuggles sekä mausteena katajanoksia, joiden läpi vierre on suodatettu (perinteiseen sahdintekotyyliin).


Hyvin tummanruskeaa, miltei mustaa olutta kaatuu lasiin. Tuoksu on tuttu ja hyvä - intensiivisen voimakasta suklaisuutta ja suolaista noitapillilakritsia sekä brittityylisen puumaista humalointia. Lievää savuisuutta sekä kevyttä lääkeyrttimäisyyttäkin nousee - jälkimmäinen kenties katajanoksien tuomana. Oikein hyvä ja laadukas tuoksu, josta tunnistan kyllä reseptin. Maku on paahteisempi, hieman kahvimaisempi, eikä niin suklainen kuin tuoksu. Suolaisuus nousee nautinnollisesti hienoisen savuvivahteen kanssa loppuvetoon ja katkeruutta on riittämiin taittamaan alkumaun makeus sivummalle. Täytyy sanoa, että kyllä on kaverit onnistuneet ihan nappiin. Olisiko peräti hiukan kuivemmaksi käynyt kuin omani, koska ei tunnu aivan niin makealta? Itselläni ominaispaino jäi peräti lukemaan 1.028. Tällä kuivemmalla yleisilmeellä kevyt savuisuus pääsee paremmin esiin, samoin kuin katajaisuuden raikas havuinen nostekin. Ehkä siis jopa parempaa kuin oma versioni. Aivan huikea tribuutti, olen otettu ja mielissäni. Kiitos tästä BBHBC!

Lisäys: Varmistin loppuominaispainon oluen tekijöiltä, heillä oli tosiaan käynyt kuivemmaksi, lukemaan 1.017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.