Olutarvio: O'so Brewing Hop Whoopin! IPA

4 kommenttia
 

Hop Whoopin!

Panimo: O'so Brewing Co
Oluttyyli: India Pale Ale (IPA)
Alkoholipitoisuus: 7,5%
Saatavuus: Alkon tilausvalikoima (4,30€ / 0,355l)

Ämeriikan ihmemaan pohjoisosista Wisconsinin osavaltiosta on roudattu Suomeen spekseiltään melkoisen tykki IPA. Etiketti lupailee 7,5% vahvuutta ja 95 IBUn katkeruutta. Oluen on tuonut maahan Brew Seeker ja se on tilattavissa Alkon tilausvalikoiman kautta yksittäispulloina - tämä on ilahduttava suuntaus, aiemminhan tilausvalikoiman oluet olivat tilattavissa lähes pelkästään laatikoittain. Oluen etiketistä näkee siihen käytetyn humalalajikkeen. Asia selviää, kun etiketistä etsii missä kohtaa on viilto ja vertaa sitä panimon kotisivuilta, tai tästä alta, löytyvään kuvaan.

Itselläni viilto on vasemmassa alalaidassa, eli minun pulloni on erää, jossa humalana on käytetty kovin suomalaiselta kuulostavaa Pekkoa. Kyseessä on kuitenkin jenkkiläinen lajike, mutta se on nimetty suomalaisessa mytologiassa esiintyvän Pellonpekon, eli ohran suojelijan mukaan. Mielenkiintoista. Etiketissä ei ole päiväystietoja, mutta maahantuoja on lätkäissyt oman infotarran varsinaisen etiketin kylkeen, jossa päiväykseksi annetaan 31/10/2016 - en lähde arvailemaan ikää, mutta eikös sentään maisteta?


Kultaoranssi, kirkas ja vaahdoltaan runsaan pitsikäs olut. Tuoksussa on kylmänä raikas kukkean sitrusmainen ja hieman parfyymimäinen ote, mutta jo hieman lämmettyään taustalla lymyävä alkoholisuus tulee pikkuisen esiin. Lämpeneminen tuo esiin myös aprikoosisosemaisuutta. Kokonaisuutena kuitenkin varsin hyvä tuoksu - ei pelkkää perus sitrushuttua, vaan jotain syvempää. Maku on terävän katkeroitu ja viehkeän kukkaisen sekä edelleen aprikoosimaisen hedelmäinen - katkeroa on riittävästi taltuttamaan vahvuus ja sen myötä tuleva varsin ryhdikäs runko. Oikein miellyttävää, ei mitään horjahtelua tai tunkkaisuutta, mutta vahvuus tulee kyllä loppuvedossa hieman makuunkin - pidän sitä näissä vahvuuksissa jo ihan ymmärrettävänäkin, eikä se sinänsä itseäni haittaa. Tykkään. Tuoreenoloinen, rungoltaan vahva, mutta sopivan vaalea ja katkeruudeltaan riittävä.

Yhteenveto

Ryhdikäs amuriikan IPA
ARVOSANA: 9

4 kommenttia:

 1. Glad you enjoy it!

  Ray Wagner
  O'so Brewing Operations Manager

  VastaaPoista
 2. Glad you enjoy it!

  Ray Wagner
  O'so Brewing Operations Manager

  VastaaPoista
 3. Entäpäs jos ei näy viitoa ollenkaan? Optikolle vai erikoistilanne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa a, enpä osaa kyllä sanoa. Käsikopelolla voi tietysti aina koittaa edetä, kuten aikamme legenda Frank Drebin on todennut; "Etenin käsikopelolla kuin sokea orgioissa".

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.