Olutarvio: Malmgård Emmer IPA

0 kommenttia
 

Emmer IPA

Panimo: Malmgårdin Panimo, Suomi (Pernaja)
Oluttyyli: India Pale Ale (IPA)
Alkoholipitoisuus: 6,2%
Saatavuus: Alko (5,06€ / 0,5l)

Malmgårdin olutta ei ole tänä vuonna Alkon käsityöläisvalikoimassa, vaikka kuuleman mukaan yrittivät sinne kyllä päästä - lähettivät tarjouksen, mutta Alko hukkasi sen... käsittämätöntä. Tämä Emmer IPA tuli käsityöläissetin kanssa samoihin aikoihin myyntiin, mutta kuuluu ihan Alkon vakiovalikoimaan eli on tarjolla jatkuvasti. Käsityöläisoluethan ovat hyllyssä kertaeränä.

Panimo on käyttänyt tässä omilla pelloillaan kasvanutta muinaisviljalajike emmervehnää. Humalana ilmeisesti pelkästään amerikkalainen Columbus, kuten panimon maitokauppavahvuisessa Columbus Pale Alessakin. Tykkäsin muuten tuosta Pale Alesta, oli todella hyvä. Katsotaanpa miten tämä "isoveikka" maistuu.

LISÄYS: Malmgård kommentoi facebookissa, että humalina Columbus, Cascade ja Citra. Alkon sivuilla oluen tiedot on muutenkin puutteelliset, mm. maininta vehnästä puuttuu.


Hieman utuisen kultaoranssi olut, joka vaahtoaa IPA-lasissa totutun runsaasti. Tuoksu on raikkaan sitrusmainen ja tiukan greippinen... hetken päästä mukaan tulee pehmeämpää nektariinimaisuuttakin. Humalan aromikkuus tykittää pinnalla ja maltaisuus on tuoksussa täysin toissijainen asia. Maussakin sitrusmainen pinkeä greippisyys on pinnalla. Taustalta nousee aprikoosimaista ja nektariinimaista pehmeämpää etelän hetelmää. Vehnän käyttö tehnee suutuntumasta mukavan runsaan ja pyöreän, mutta ilmaan minkään sortin raskautta. Soljuu kauniisti suussa, erittäin miellyttävä juoda. Katkeruus on melko tiukka, mutta aromihumalointi tuntuu nyt hieman turhankin suoraviivaiselta sitrusgreipiltä - humalaosastolle voisi vielä lisätä varianssia ja sitä kautta lähestyä kansainvälistä huippua. Hyvä ja raikas olut, tykkäsin kyllä. Suutuntumasta erikoismaininta.

Yhteenveto

Raikas tiukan greippinen IPA.
ARVOSANA: 8½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.