Olutarvio: Robinsons Trooper 666

0 kommenttia
 

Trooper 666

Panimo: Robinsons, Englanti
Oluttyyli: English Strong Ale
Alkoholipitoisuus: 6,66%
Saatavuus: Alkon tilausvalikoima / BOTW.fi (3,98€ / 0,33l)

Beers of the Worldin kautta Alkon tilausvalikoimaan tullut Trooper 666 jatkaa heviyhtye Iron Maidenin ja perinteikkään brittipanimo Robinsonsin yhteistyötä. Keväällä 2013 julkaistiin 4,7% versio, jonka nimi oli pelkkä Trooper. Tämä vuonna 2015 julkaistu Trooper 666 on vahvempi versio samasta reseptistä - tai niin ainakin panimon kuvaus tuotteelle kuuluu: "We’ve created TROOPER 666, charged with even more flavour and more alcohol,but brewed to the same great recipe of the original TROOPER."

Pistän tähänkin juttuun saman linkin kuin aiempaan Trooper -arviooni - Olutkirjailija Pete Brown haastatteli Maiden-vokalisti Bruce Dickinsonia toukokuussa 2013

Samaten voisin tässäkin yhteydessä ihan taustatietona mainita, että itselleni Iron Maiden ei ole ykkösbändi, vaikka NWOBHM -tyylisuuntaus maistuu kyllä. Rankkaan edelle ylivoimaisiksi ykkösiksi Judas Priestin ja Acceptin, joiden jälkeen Maidenin eteen kiilaa lisäksi vielä Saxon. Ei siinä, olen kyllä monta ja monituista lasillista ja tölkillistä aikoinaan nauttinut Maidenin Rock in Rio DVD:tä katsellessa.


Kirkas, kuparinen ja vaahdoltaan pitsikäs olut. Tuoksu on kukkaisen humalainen ja toffeisen maltainen. Vahvuus tuntuu tuoksussa kevyen alkoholisena nosteena. Maitokauppaversion veroista raikkausta tähän ei ole saatu, tuntuu hieman raskaalta. Maku on makeahko, karamellistoffeinen ja lämpimän alkoholinen. Katkerointi jää kevyeksi ja kokonaisuus tuntuu sen myötä hieman raskaalta ja tasapainottomalta. Pidin aiemmasta kevyestä versiosta enemmän. Se oli hyvä ja tasapainoinen brittiale. Sellainen helposti juotava, niin kuin ne yleensä tuppaavat olemaan. Samaa ei valitettavasti voi sanoa tästä - aromihumalointi toimii kohtuudella, mutta juotavuus kärsii raikkauden puutteesta. Tämä ei kuitenkaan ole merkittävästi, jos ollenkaan, runsasmakuisempi kuin se kevyempi, joten on vaikea nähdä lisätystä vahvuudesta olevan mitään hyötyä - ilmeisesti oli vaan pakko se 6,66% tähän saada.

Yhteenveto

Se raskaampi Trooper
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.