Olutarvio: Hopping Brewsters Porco Bianco

1 kommenttia
 

Porco Bianco

Panimo: Hopping Brewsters, Suomi (Akaa)
Oluttyyli: Vehnäale (American Wheat Ale)
Alkoholipitoisuus: 4,9%
Saatavuus: Olutravintolat (arvioitu pullo saatu panimolta)

Hopping Brewsters lähetti minulle näytepullon Plucky Penny bitteriä ja samassa paketissa tuli pari muutakin olutta maistettavaksi. Porco Bianco on jenkkityylinen vehnäolut, eli jenkkihumalaa, vehnämallasta ohramaltaan seurana ja oletettavasti jenkkityylisen neutraali hiiva. Vahvuutta 0,2% yli ultimaattisen pahuuden, eli 4,7%, maitokaupparajan. Tästä syystä me kuolevaiset joudumme nauttimaan tätä olutta ainoastaan olutravintoloissa - tai näytepullojen suomien tilaisuuksien tullen. Etiketin hahmo tuo mieleen Carl Barksin Roope Ankka sarjakuvien sikapahiksen, mikä ei ole huono juttu. Takaetiketti paljastaa humalalajikkeet, jotka ovat Centennial, Amarillo ja Simcoe - klassista osastoa all the way. Katkeruutta melko maltilliset, mutta tyylille ominaiset 30 IBU.


Vaalea, utuinen olut, joka vaahtoaa keskiverrosti. Tuoksu on appelsiinimainen tai oikeastaan makeamman mandariinimainen. Maltaisuus tulee hieman happaman vehnäisesti ja käymisaromit ovat jenkkiläisen neutraalit. Humalat tarjoilevat tuoksuun myös kukkeaa greippiä ja kesäistä kukkaniittyä. Maku on puhdas ja raikas sekä tasapainoisen katkeroitu. Suutuntuma on vehnäoluelle tyypillisesti sopivan kuohkea. Katkeroa on, mutta ei ylilyövästi - monestihan nämä kompastuvat ohueen runkoon, liialliseen katkeroon ja sitä myötä karkeaan kuivuuteen. Aromihumalointi tulee puhtaan raikkaasti esiin. Tämä on pehmeä ja runsaan hedelmäinen alusta loppuun. Oikein mainio ja tasapainoinen jenkkivehnä.

Yhteenveto

Runsaan hedelmäinen jenkkivehnä.
ARVOSANA: 8+

1 kommentti:

  1. Etiketin hahmosta minulle tulee mieleeni Hayao Miyazakin elokuvan Porco Rosson nimihahmo Porco Rosso, joka on lentäjä eli sopii mainiosti Hopping Brewstersin teemaan.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.