Olutarvio: Mathildedalin La Mer

0 kommenttia
 

La Mer

Panimo: Mathildedalin Kyläpanimo, Suomi (Mathildedal)
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,3%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Lohja, Deli Baker's)

Roudasin Lohjan Deli Baker'sista Raumalle tällaisen itselleni uuden oluttuttavuuden, vain huomatakseni parin päivän päästä, että olisihan niitä Raumallakin Ruokapuoti Lumossa ollut. Jos olisin tämän tiennyt, niin olisin voinut ottaa Deli Baker'sista jotain muuta mielenkiintoista tilalle, mutta samapa tuo - ei olut maailmasta juomalla lopu. 

Mathildedalin Kyläpanimo on perustettu vuonna 2014 ja toimintaa pyörittää kyläläinen / oluenpanija Tuomo Holm. Meininki on somesta seurattuna vaikuttanut mukavan maanläheiseltä, sellaiselta, että tällainen pienen kaupungin junttikin siitä jotain ymmärtää ja voi siihen samaistua. En ole panimon omaa olutta aiemmin maistanut, mutta Rekolan Panimon kanssa yhdessä valmistetut Luomu Rölssi ja Musta Valssi on tullut maistettua ja hyväksi havaittua. 

La Mer on tyyliltään American Pale Ale eli APA, vahvuutta 4,3%. Oluen nimestä kerrotaan panimon kotisivuilla: "Oluen nimi ja etiketin kuva juontavat juurensa Mathildedalin kylän uimarannalla olevasta kyltistä – kylän rantoja hyväilee La Mer Baltique." 


Kirkas, kultaisen oranssinen olut, joka vaahtoaa runsaasti. Vaahto jättää isokuplaista pitsikuviota lasin reunoille. Tuoksu on kesäisen kukkaniittyinen, greippimäinen ja raikkaan hedelmäinen - oikein miellyttävä. Puhdas, raikas ja terävä meininki. Maku on melko napakan katkeroitu, greippimäinen ja kukkainen. Kukkaisuutta on oikeastaan hedelmäisyyttä enemmän, mikä on virkistävä poikkeus nykyisestä valtavirrasta. Ajoittain maku menee hieman saippuaisen puolelle ja runko on tietysti vahvuuskin huomioon ottaen kevyt, eli aivan huippuoluen statukseen tämä ei nouse, mutta miellyttävää juotavaa tämä kyllä on. Kevyt, kuivahko ja raikas ale. Hyvä ensikosketus kyläpanimon tuotteisiin.

Yhteenveto

Perushyvä rapsakan raikas olut.
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.