Olutarvio: Top Fuel Hoplite Pale Ale

0 kommenttia
 

Hoplite Pale Ale

Panimo: Top Fuel Beer Company, Suomi (Lohja)
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Deli Baker's, Lohja)

Lohjalla vuonna 2014 perustettu Top Fuel Beer Company on minulle jälleen uusi suomalainen pienpanimo, jolta pääsen olutta maistamaan. Nämä on aina merkittäviä hetkiä - ensimmäinen tutustuminen uuteen toimijaan. Hoplite Pale Ale keikkuu maagisella pahuuden rajalla, eli omaa 4,7% vahvuuden. Katkeroita 55 IBU, joka on tuntuvasti kevyeen olueen. Panimon kotisivuilla kerrotaan hienosti jokaisesta erästä pullotuspäivä ja tämän oluen kohdalla myös erään käytetyt humalat. Oma pulloni on erää A9 ja pullotettu 10.11.2015. Eli se on ollut pullossa nyt aika tarkkaan kuukauden verran. Humalina tässä erässä Magnum, Cascade, Columbus ja Simcoe. Aiemmissa on joissakin ollut näemmä vielä lisäksi Ahtanumiakin tai sitten vain kahta aromihumalaa katkerohumalana käytetyn Magnumin lisäksi. Tällainen pieni vaihtelu on käsittääkseni ihan yleistä muillakin pienpanimoilla eikä sen vaikutus makuun ole niin suuri kun saattaisi olettaa.
 

Tummemman oranssinen, utuinen olut, joka vaahtoaa melko maltillisesti, mutta jättää erittäin tiheää pitsikuviota lasin reunoille. Tuoksu on pihkaisen öljyinen, greippimäinen - siihen asti menee hyvin, mutta tuoksussa on myös liuotinmaisia ja kumimaisia vivahteita, jotka menevät selvästi virhearomien puolelle. Liuotinmaisuutta, joka muistuttaa lähinnä kynsilakanpoistoainetta, on myös maussa. Pilalla. Paska säkä, mutta minkäs teet - ei pisteitä.  

En siis saanut kovin hyvää ensivaikutelmaa tästä panimosta. Laatuvirhe on niin ilmeinen, ettei erää olisi saanut ylipäätään laskea myyntiin, ellei kyse sitten ole yksittäisestä pulloviasta. Asiakkaan luottamus panimoon on sellainen, että sitä joko on tai ei, ja jos sen menettää, niin sitä on vaikea saada takaisin.

Yhteenveto

Pilalla.
ARVOSANA: -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.