Olutarvio: Svartå Amber Ale

0 kommenttia
 

Svartå Amber Ale

Panimo: Svartå Bryggeri / Mustion Panimo, Suomi (Mustio)
Oluttyyli: Amber Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Deli Baker's, Lohja)

Tämän vuoden kesäkuussa toimintansa aloittanut Mustion Panimo on Suomen uusimpia ja pienimpiä - vuosituotannoksi ennustetaan vain noin 15 000 litraa. Ensimmäiset pullotteet valmistuivat heinä- ja elokuun taitteessa. Yövyimme toissa viikonloppuna Lohjalla Kirkniemessä ystävien tykönä. Nyt kun tsekkailen tässä Mustion Panimon sijaintia, niin tajuan, että se on vain noin 10 kilometrin päässä majapaikastamme. Panimo sijaitsee Mustion Linnan läheisyydessä ja alueella vaikuttaa olevan paljon mielenkiintoista nähtävää - täytynee vierailla paikalla joskus kun taas Lohjalle mennään.

Panimon Amber Alesta ei muita speksejä löydy kuin vahvuus, joka on 4,5%. Päiväys on merkattu etikettiin tussilla vedetyin viivoin ja se on 27.4.2016. Jälleen kutkuttava hetki maistaa uuden panimon olutta ensimmäistä kertaa.

  
Utuinen, punertavan oranssi olut, joka vaahtoaa mukavan runsaasti. Pieni kerros vaahtoa kestää oluen pinnalla pitkään. Tuoksu on mukavan karamellimaltainen, hieman toffeinen ja pehmeän hedelmäisen humalainen - sellaista kypsää eksoottista otetta ja hieman myös hiivan hedelmäisiä käymisestereitä. Maku jatkaa tuoksun linjoilla, ollen miellyttävän maukas, pehmeän maltainen ja mukavan terävästi humaloitu. Puraisua on ja aromipuoltakin, mutta tasapainoisesti yhdessä maltaisuuden kanssa. Hyvä suutuntuma maitokauppaoluelle, erittäin juotava. Erinomainen laatutaso ja raikkaus - aromit tulevat puhtaina ja selkeinä esiin ja olut tuntuu tuoreelta. Panimo jättää heti ensimaistolla hyvän maun suuhun!

Yhteenveto

Miellyttävän maltainen, silti raikas
ARVOSANA: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.