Olutarvio: Brewdog This.Is.Lager

0 kommenttia
 

This. Is. Lager

Panimo: Brewdog, Skotlanti
Oluttyyli: Pils
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat

Viime lauantaina grillikota lämpesi UEFA Champions Leaguen finaalin ajaksi. Mukana mm. kotioluita raumalaiselta Smooth Rock Breweryltä ja Olutoppaan nimimerkki vertiltä. Aloitin pidennetyn illallisen kuitenkin keveimmästä ja kaupallisimmasta päästä Brewdogin lagerilla.
We had a simple aim. To reclaim one of the world’s formative beer styles in honour of the great German and Bohemian Pilsners of the 19th Century.
Saksan ja Tshekkien suuntaan siis mennään kuvauksen perusteella ja humalatkin vahvistavat tämän - Hersbruckeria Saksasta ja klassista Saazia Tshekistä. Näiden lisäksi myös amerikkalainen Columbus mainitaan. Katkeruutta 40 IBUa, se on hyvä määrä maitokauppavahvuiseen pilsneriin, esim. Pilsner Urquellissa on Alkon mittausten mukaan 25 IBUa.


Kultainen, kirkas ja vitivalkoista hieman höttöisen ilmavaa vaahtoa päälleen muodostava olut. Tuoksu on viljavan maltaisa ja hieman kukkean humaloitu - oikeastaan melko mitäänsanomaton. Urquellissa on selvästi enemmän ytyä, tämä on neutraalimpi. Maku jatkaa tuoksun linjoilla - maltaisuutta, ehkä pientä diasetyylin häivähdystä ja sitten yllättävänkin maltillinen puraisu. Aromipuolella on vain pientä kukkaisuutta. Suutuntuma on hyvä, siitä kiitokset. Runko on sopivan täyteläinen tähän vahvuuteen ja hiilihappoisuus on pidetty sopivalla tasolla. Mauiltaan ei ihmeellinen, mutta suutuntuman vuoksi ihan mukava juotava, tuhannesti parempaa kuin vissyvesimäinen bulkkitavara, mutta urkki on kuitenkin selvästi parempi. Välimallin pils.

Yhteenveto

Väliinputoaja
ARVOSANA: 7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.