Olutarvio: Lagunitas DayTime Ale

4 kommenttia
 

DayTime Ale

Panimo: Lagunitas Brewing Company, Yhdysvallat
Oluttyyli: Session IPA
Alkoholipitoisuus: 4,65%
Saatavuus: Maitokaupat rajoitetusti (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma)

Tykkäsin jenkkiläisen Lagunitaksen India Pale Alesta viime vuonna, joten tähän - inhoan tätä termiä, mutta koska oikein parempaakaan ei ole - Session IPAan oli helppo tarttua. 4,65% vahvuutta tarkoittaa sitä, että tuotetta löytyy ihan maitokauppojen puolelta, mutta ymmärtääkseni jonkin verran  rajoitetulla saatavuudella. Panimo ilmoittaa IBU-lukeman huitelevan noin 55:ssä, joten purentaa pitäisi löytyä. 


Hyvin vaaleankultainen ja vitivalkoiselta vaahdoltaan höttöinen olut. Tuoksussa on aprikoosimaisen ja persikkaisen hedelmäisiä sävyjä, mutta laimeasti. Loppu on sekavaa saippuan, maltaan ja humalapellettien muodostamaa sekamelskaa vailla ideaa tai tasapainoa. Ei kovinkaan houkutteleva. Maku on aluksi karkean pellettimäistä raakaa humalaa ja keskivaiheilta loppua kohti hieman hedelmäisempää. Katkero on sittenkin yllättävän kesyä ja loppumakuun iskee tyhjyys. Tuoreus ja iskevyys on jäänyt jonnekin Atlantin kuohuihin - Ratebeerin perusteella tämä on aivan erilaista paikan päällä. Kyllä se vaan on niin, ettei tällaista olutta ole tarkoitettu valtamerten yli rahdattavaksi. Lähin verrokki löytyy viime viikolta - Sori Brewingin Out of Office IPA ei ollut napakymppi sekään, mutta paljon parempi ennen kaikkea humaloinniltaan huomattavasti tuoreemman oloinen ja raikkaampi.

Yhteenveto

Oluen syvin olemus oli jäänyt Atlantille...
ARVOSANA: 6½

4 kommenttia:

 1. Eikö Lagunitaksen pulloissa ole merkitty pullotuspäivä? Milloin oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan mitenkään silmille hyppinyt, joten en osaa sanoa.

   Poista
 2. Mun mielestä kaikkia lagunitaksia haittaa jonkun tason saippuaisuus. IPA:ssa varsinkin. Voi hyvinkin olla että koskaan en ole tuoretta saanut. Galatea-IPA:ssa saippuaisuutta oli vähiten.. Sehän on nimetty ruotsalaisen maahantuojan tjsp perusteella. Olisiko jopa pantu täällä pohjolassa jolloin Lagunitaksien saippuaisuuden selittäisi se etteivät ne kestä aikaa.

  VastaaPoista
 3. Itse join tämän 11 viikkoa sitten ja oli silloin ainakin todella raikas ja maukas olut. Tykkäsin todella paljon, vaikka hinta toki melko suolainen. Uudestaan en ole ostanut.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.