Alkon kesäoluet 2015: Beer Hunter's Mufloni Mosaic Vehnä IPA

0 kommenttia
 

Mufloni Mosaic Vehnä IPA

Panimo: Beer Hunter's, Suomi (Pori)
Oluttyyli: India Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Alko (4,28€ / 0,33l)

Alkon kesäoluiden joukossa ainoana suomalaisena vaikuttaa Mufloni Mosaic Vehnä IPA. Pääsin maistamaan tätä jo Rauman SOPP -tapahtumassa toukokuussa, mutta sosiaalisen kanssakäymisen vallitessa tilanne eteni enemmän tissuttelun kun maistelun suuntaan. Hyvin kyllä kelpasi kulauteltavaksi. Kesäoluet oli julkaistu jo SOPP:n aikoihin, joten tiesin kotona pääseväni vielä uudelleen paremmin maistolle.

Porilaisten Vehnä IPAssa tylyt 91,8 EBUa katkeruutta. Humalalajikkeina Columbus (USA) ja nimen mukaisesti Mosaic (USA). Columbus lienee pääasiallisesti katkerointikäytössä ja Mosaicista - jota on kutsuttu myös lempinimellä "Citra on steroids" - revitään sitten esiin oluen aromikaräktääri. Pullon etiketti on tietysti mosaiikkikuvioinen. Korkissa näkyvä päiväys on 11/15 (6kk eteenpäin?) ja eräkoodi 171.



Sameahko, väriltään oranssinkultainen ja vaahdoltaan varsin niukka olut. Tuoksussa on voimakkaasti pihkaa, havuja ja mustaherukkaisuutta. Humalointi hyökkää niin kuin IPAssa pitääkin ja yleisilme on iskevän voimakas, mutta samalla raikas. Maussakin on potkua - humalointi iskee havuisena ja raa'an voimakkaan humalakäpyisenä sekä lopussa mustaherukkaisen aromikkaasti. Samaa mustaherukkaa löysin Duvel Triple Hopin 2014 versiosta, jossa oli myös Mosaicia. Nielaisun jälkeen jälkimakuun jää greippiä, pihkaa ja suun vuoraavaa pitkäkestoista katkeruutta. Vehnäinen mallaspohja luo tähän pehmeämmän ja runsaamman, ikään kuin kuohkeamman suutuntuman, johon tuo raaka, tyly ja ajoittain pellettimäinenkin humalointi yllättäen istuu hyvin. Ensimmäinen kerta, kun tämän tyylinen humalointi toimii minulle. Esim. Olvi IPAssa oli samaa, enkä voinut sietää sitä niin ohuen rungon yhteydessä lainkaan. Tässä jälkimakuun nousee hedelmäisyyttäkin, joka jää miellyttävänä makuna suuhun vellomaan. Rankka ja tyly, mutta toimiva Vehnä IPA.

Yhteenveto

Kovaa katkeroa ja hedelmäinen takapotku
ARVOSANA: 8½/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.